Home»Film»Snima se nova verzija kultnog srpskog horora “Leptirica”…  Priča se dešava u Beogradu i biće još strašnija od originala

Snima se nova verzija kultnog srpskog horora “Leptirica”…  Priča se dešava u Beogradu i biće još strašnija od originala

Radnja filma će biti smeštena u savremeno doba, usred Beograda, ističe reditelj Đorđe Kadijević

4
Shares
Pinterest Google+
Leptirica/screenshot
Leptirica/screenshot

Reditelj Đorđe Kadijević otkrio je da će uskoro početi snimanje nove verzije klultnog srpskog horora “Leptirica”.

– Zbog ogromne popularnosti “Leptirice” prihvatio sam da napravim novu verziju tog filma koja bi bila u savremenom, a ne u folklornom ambijentu kao prethodna. U njoj neće biti seoskog ambijenta, neće biti vodenice, nikakve sličnosti sa prvobitnom “Leptiricom” – otkrio je za Sputnjik legendarni reditelj Đorđe Kadijević.

Žorže KAdijević/Šhoto: screenshot
Žorže KAdijević/Šhoto: screenshot

Na predlog “Filmskih novosti”, najstarije producentske kuće na ovim prostorima, odlučio je, kaže, da se posle dugog perioda apstinencije odazove njihovom pozivu da snimi novu verziju kultnog filma iz sedamdesetih koji predstavlja klasik horor žanra.

– Prva “Leptirica” je čudna sinteza komedije i tragedije, na jedan način smešna a na drugi užasna. Moj prijatelj Dobrica Ćosić mi je svojevremeno rekao kako ne može da se oslobodi od utiska “Leptirice”, ne zbog strašnih scena, metamorfoze glavne junakinje od anđela do samog satane, nego zbog poslednjeg kadra filma u kome glavni junak leži kraj praznog vampirskog groba, a da se ne zna da li spava ili je mrtav ili se možda i sam povampirio. Ta otvorenost prema mogućnosti kontinuiteta zla je nešto što “Leptiricu” zaista čini užasnim filmom – kaže Kadijević.

Proslavljeni reditelj kome je i iskustvo istoričara umetnosti i likovnog kritičara pomoglo da stvori jedinstven filmski izraz objašnjava da je i u novoj verziji filma upravo ta filozofija otvorenosti na obe strane veoma važna.

Previous post

Pekinška patka u SKCNS Fabrika 17. maja... da se podsetimo kako je to nekada bilo

Next post

"Twenty Twenty One“... Promocija albuma Jožefa Nađa 18. maja u Multimedia Music Record Store

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *