Mračna gozba za fanove horora… Četiri nove jezive priče u bestseleru “Ako krvari” Stivena Kinga

0
92
Stiven King/Photo: YouTube screenshot
Oglasi

Od autora bestselera, nenadmašnog pisca horor romana i majstora kratke fikcije stiže nam prava mračna gozba za sva čula. Gospodar natprirodne katastrofe vraća se sa četiri nove priče u beszseleru “Ako krvari”.

Uvek moćne i nezaboravne, priče Stivena Kinga vode nas na intrigantna i zastrašujuća mesta, pripovedajući o skrivenim silama koje nas proganjaju. Prikazujući Kingovo majstorstvo u punom sjaju, “Ako krvari” pokazuje da su neke teme večne – teme zbog kojih ćete zadrhtati od užasa – i implicira da se dobrota i prolazno iskustvo zadovoljstva mogu naći i na najstrašnijim mestima.

Stiven King ima zamerku na treću epizodu serije “The Last of Us”: 16km od Bostona? Nije nego…

U naslovnoj priči, “Ako krvari”, Holi Gibni iz detektivske agencije Ko nađe – njegovo prati vesti o užasnoj eksploziji u školi i uočava nešto sumnjivo kod televizijskog reportera koji je prvi prispeo na mesto događaja, zbog čega odlučuje da na svom prvom samostalnom slučaju otkrije šta taj čovek skriva.

Jedna jedina stvar zbog koje Stiven King žali…

Pored ovog nastavka “Autsajdera” nalaze se još tri neodoljive pripovetke: “Telefon gospodina Harigana”, “Čakov život” i “Pacov”.

Stiven King – Ako krvari, cover/Vulkan promo

“Telefon gospodina Harigana” predstavlja mladog Krejga, koji upoznaje džangrizavog poslovnog čoveka u penziji s čudesima pametnog telefona. “Čakov život” je životna priča u tri čina – ispričana obrnutim redom – o čoveku čije se lice pojavljuje na bilbordu. “Pacov” nas upoznaje s piscem u stvaralačkoj krizi, koji se osamljuje u kolibi usred šuma severnog Mejna i sklapa sporazum koji će da mu promeni život.

Stiven King se vratio svom omiljenom liku: Nikada nisam mogao da je pustim da ode…

Jedna od Kingovih velikih briga je zlo, a u zbirci “Ako krvari” ima ga dosta. Postoji i suprotnost zlu, koja se u piščevoj fikciji često manifestuje kao prijateljstvo, koje može biti i spasonosno.

– Ljudski mozak je konačan – ali um je beskonačan. Njegov kapacitet skladištenja je kolosalan. Kada neko umre, ceo svet propada, svet koji je ta osoba poznavala i u koji je verovala. Razmislite o tome. Milijarde ljudi na Zemlji, i svaka od tih milijardi sa svetom u sebi – izjavio je svojevremeno Stiven King.

Stiven King odabrao pet najboljih romana – Stivena Kinga

U planu je TV adaptacija sve četiri priče iz zbirke, koja će podsetiti čitaoce zašto je briljantni King i u petoj deceniji pisanja i objavljivanja – žanr za sebe.

Stiven King autor je više od šezdeset romana i više od dve stotine priča. Godine 2003. dobio je Nacionalnu književnu nagradu za izuzetan doprinos američkoj književnosti.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime