Paraf objavio album “DELTA live 2022”

0
371
Paraf/ Photo: Nikica Petković
Oglasi

Grupa Paraf objavila je novo izdanje pod nazivom “DELTA Live 2022” nastalo i zabeleženo 1. aprila u riječkom Exportdrvu, na koncertu koji je bio idealna prilika da se za ovekoveči u audio i video formi žestok nastup kultnog benda, u obe originalne postave i aktuelnoj, punkerski-neobičnoj – osmočlanoj.

Prva formacija Parafa na pozornici sa Valterom Kocijančićem kao glavnim vokalom, Zdravkom Čabrijanom (bas, vokal) zajedno sa Denijem Šesnićem (gitara) i Raulom Varljenom (klavijature) počeli su koncert punk himnama “Na tragu” i “Visoki propisi” s albuma  “A dan je tako lijepo počeo” kao i singlovima “Rijeka” i “Moj život je novi val”.

Pojačani izvrsnom Ivom Močibob (vokal) i uvek furioznim Vladom Simcichem Vavom na gitari kao i Alenom Tibljašem za bubnjevima, moćni riffovi ovih punk legendi zvuče žešće nego ikada, Exportdrvom su odzvanjali i stihovi “Golog otoka”, numere “Živjela Jugoslavija” i “Narodne pjesme”.

Pesme s “Izleta” i “Zastava”, među kojima i njihove naslovne kao i “Ružan san”, “Pobuna bubuljca” i singl “Fini dečko” izvela je prva frontwoman novotalasne scene, upečatljiva Pavica Čabrijan aka Vim Cola praćena vrhunski uigranom ekipom aktuelnih članova Parafa.

Paraf/ Photo: Nikica Petković

Na albumu “DELTA Live 2022” nalazi se 17 pesama snimljenih uživo i kao bonus tri studijske, odnosno singlovi koje je bend snimio uživo u poslednje tri godine.

Koncertna promocija albuma koja je bila najavljena za subotu, 17. decembar u zagrebačkom klubu Boogaloo, nažalost se odlaže. Novi datum biće naknadno objavljen.

Dotada, reči Pavice Čabrijan najbolje opisuju šta nas očekuje:
– Neprocjenjiv je osjećaj razmjene energije na svirkama uživo, a genijalno je da današnja mlada publika poznaje naš rad iako veliki broj njih nije bio niti u planu kada su te pjesme nastale. Odlično se zabavljamo i uživamo u ovim zajedničkim svirkama. Moram priznati da smo pozitivno iznenađeni atmosferom i reakcijama publike na nedavnim nastupima, što nam je dodatno napunilo baterije i dodalo vjetar u leđa. Od osamdesetih do danas stoji turbulentnih 40 godina u kojim se štošta promijenilo: od boje kose, brojnog stanja, kilaže, ponešto bora na licu do države. Međutim ona energija, naboj i odličan feeling nisu izblijedjeli, dapače!

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime