Goran Bare: Nikad više neće biti kao nekad…

0
590
Goran Bare & Majke (OK Fest 2021)/ Photo: AleX
Oglasi

Bend i ja imamo publiku u cijeloj bivšoj YU, samo u drugim zemljama rijeđe sviramo, pa je publika malo više željnija i napaljenija, rekao je Goran Bare, frontmen Majki u razgovoru za Nova.rs pred večerašnji koncert u Hali 2 Novosadskog sajma.

Kroz više od tri decenije Bare je s Majkama zaslužan za najvažnije himne rok antologije i spojio je generacije fanova. I ovog puta će Bare i njegova “banda” provesti publiku kroz prebogati katalog rok klasika sa svog repertoara.

Goran Bare prvi put progovorio o sinu: Ne doživljava me kao oca, nemamo nikakav odnos…

Po mnogima najveći rok pesnik sa ovih prostora, posle dužeg vremena ima samostalan koncert u Srbiji, ali ipak ne dolazi u Beograd.

– Pa bili su pregovori, ali u zadnji čas je sve odgođeno – kaže Goran Bare.

Za Jutarnji list je Bare čak rekao nedavno da ga možda i više vole u Srbiji nego u Hrvatskoj.

– Ma, band i ja imamo publiku u cijeloj bivšoj YU. Samo u drugim zemljama rijeđe sviramo, pa je publika malo više željnija i napaljenija – kaže Bare iskreno.

Goran Bare o Satanu Panonskom: Pamtim ga kao luđaka – svirali smo zajedno, nažalost…

Goran Bare je pre par godina otpevao genijalno na HRT-u obradu “The Sun Aint Gonna Shine Anymore” The Walker Brothersa. Taj snimak i danas se šeruje po društvenim mrežama i svi su oduševljeni. Mnogima je to bilo veliko iznenađenje…

– Imam u planu napraviti album meni dragih pjesama koje nisu rock ‘n ‘ roll. Ali sad radimo novi album, pjesme su gotove i na to sam fokusiran. Pa vjerojatno poslje njega – otkriva Bare.

Arsenal 2022 Goran Bare i Majke/Photo: AleX

Majke iza sebe imaju sedam studijskih albuma, a poslednji je jako dobro prihvaćen “Nuspojave” iz 2018. Generalno postoji utisak da su poslednjih godina Goran Bare i Majke prilično prihvaćeni u hrvatskom mejnstrimu i da ga poštuju svuda gde se pojavi. Ima ga na HRT-u u udarnim terminima, vole ga i cene široki krugovi…

– Pa pošto smo dosta popularni stalno nas guraju u mejnstrim i estradu, iako mi sa njima zaista nemamo veze.

Goran Bare objavio novi singl i antiratni spot “Život kao rijeka”

Bare je već decenijama vezivan za heroin, alkohol, posrnuli život… Ali on gura svoju muzičku priču i to traje vrlo uspešno. Njemu ti neprijatni glasovi baš i ne smetaju.

– Ne razmišljam više o tome – kratko komentariše sve te priče Goran Bare.

Svašta se danas trpa u rokenrol. Zanimljivo je znati šta je za njega najbolji rokenrol sa ovih prostora?

– Svi ljudi koji imaju što iskreno reći – uopšteno dodaje Bare, ne pominjući nikakva imena.

Goran Bare progovorio o najtežem periodu u životu: Probudio sam se pored nje, a ona nije spavala nego je bila mrtva…

Za kraj, Bare otkriva i kako se živi danas u Hrvatskoj i Zagrebu i kakva je generalna atmosfera. Frontmen Majki kaže da je covid promenio dosta toga.

– Dojma sam da nikad više neće biti kao nekad. Nadam se da se varam, a u Hrvatskoj vlada neka vrsta histerije i straha zbog eura, šengena, ultrainflacije itd. – zaključuje Goran Bare.

HL/Izvor: nova.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime