Ovo svi čekaju… Kako se “Peaky Blinders” snašao u ulozi pronalazača nuklearne bombe

0
418
Oppenheimer, promo
Oglasi

“Oppenheimer”, predstojeći biografski film Kristofera Nolana, scenariste i režisera, sigurno je jedan od najiščekivanijih filmova 2023. godine. Kilijan Marfi u glavnoj ulozi, budžet od 100 miliona dolara, inovativna crno-bela tehnika…

– Prvi put ikada uspeli smo da snimimo IMAX film u crno-beloj tehnici. A rezultati su uzbudljivi i izvanredni – rekao je Nolan za Total film.

Priča

Film se zasniva na biografskom romanu “American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer”, autora Kaja Berda. Radnja filma pratiće život teoretskog fizičara Roberta Openhajmera, naučnika zaslužnog za izum nuklearne bombe, izum koji je razorio zemlje i uništio živote mnogima, onaj čije posledice traju zauvek. Rođen je 1904. a umro 1967. godine. Smatra se ocem nuklearne bombe. Ljubitelji fizike znaju da je Robert bio i direktor Los Alamos laboratorije.

Glumci

Uz Kilijana Marfija, neka od najupečatljivijih imena su Robert Dauni Džunior, zatim Emili Blant u ulozi gospođe Openhajmer. Tu su i Met Dejmon, Rami Malek, kao i brojni drugi glumci za koje se nadamo da će svojim umećem ovaj film učiniti boljim.

Odabir glavnog glumca privukao je izuzetno pozitivne reakcije publike, a jedan od komentara koje vredi posebno istaknuti glasi “Ako Kilijan ne osvoji ništa za ono što će nam pokazati, kao što nije osvojio ništa za Peaky Blinders, ukrašću nagrade i doneti mu.”

Na svetu niko bolje od Marfija ne može da iznese scene u kojima se zahteva pribranost glumca, zabrinutost, hladno lice… Nolanov izbor za glavnu ulogu nije mogao biti bolji, čak i fizička sličnost sa Openhajmerom nije izostala. Biće ovo jedna od najvećih uloga u karijeri irskog glumca.

Pogledajte Kilijana Marfija i doslovno ekipu snova u prvom tizeru za novi film Kristofera Nolana “Oppenheimer”

Datum izlaska

Universal Pictures, 21. jul, premijera u Americi i Engleskoj. Snimanje filma započeto je krajem februara 2022. a završeno je otprilike u maju.

Pogledajte trejler:

HL/Izvor: IGN ADRIA

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime