Ovako treba da izgleda mainstream… Dado & Dol Magic Crew predstavili CD “Naživo iz teatra”

0
396
Dado & Dol Magic Crew ptomocija/ Photo: Aleksandar Šećerov
Oglasi

Subotički bend Bend Dado & Dol Magic Crew predstavio je u prostorijama Multimedia Music Record Store CD izdanje svog live albuma “Naživo iz teatra” objavljenog za diskografsku kuću Multimedia Music.

Bend Dado & Dol Magic Crew dolazi sa krajnjeg severa naše države, iz Subotice, a nastao je krajem 2022. godine. Bend čine iskusni muzičari: Damir Dado Dolmagić (pevač i gitarista), Zoran Dukić (gitarista), Mario Borenović (bubnjar) i Robert Garai (bas gitarista). Album “Naživo iz teatra“ snimljen je uživo na sceni pozorista u Bačkoj Topoli. Autor tekstova, muzike i aranžmana je Damir Dado Dolmagić. Mix zvuka na izdanju je radio Viktor Kesler (Studio Kesler).

Dado & Dol Magic Crew ptomocija/ Photo: Aleksandar Šećerov

Brojni prijatelji, novinari i kolege iz sveta muzike došli su da podrže Dadu Dolmagića i njegov bend, a prisutnima se obratio i muzičar Nikola Čuturilo.

– Zamolili su me da preslušam album i rekao sam, ako mi se dopadne, pristajem da kažem par reči o njemu i – izuzetno mi se dopao! U neka lepša vremena, ovakve pesme i ovakva svirka bi bile ono nešto kako bih ja voleo da izgleda mejnstrim, u današnje vreme to je nešto o čemu ja nemam pojma… Ono što mi se dopalo to je, prvo, taj autorski pečat. Numere su proživljene, vrlo su intimne, izmešane su u jednoj formi koja prihvatljiva, nije ono nešto što nazivam antimuzikom, nešto što može da se svede i odsvira na akustičnoj gitari, što je za svaku pohvalu – rekao je Čuturilo koji je dodao da mu je prva asocijacija kada je preslušavao album bila – Dejvid Grej:

Dado & Dol Magic Crew ptomocija/ Photo: Aleksandar Šećerov

– To je autor koji je sabran i kao tiha voda nekako dolazi do vas. Ovo je muzika uz koju može da se putuje, može da se opušta lagodno uz nju.

Dado Dolmagić samo se kratko obratio prisutnima pre nego što je sa svojom ekipom odsvirao nekoliko pesama sa izdanja.

Ne mogu da moram… Bend Dado & Dol Magic Crew objavili spot za singl “Predivna letargija”

– Hvala svima koji su došli, puno nam znači vaše prisustvo. Autorski rad u državi Srbiji danas je jedna borba sa vetrenjačama i nama svaki čovek znači! – rekao je Dado, zahvalio se direktoru diskografske kuće Multimedia Music na ukazanom poverenju i na prepoznavanju kvaliteta u onome što je napravio, a zatim sa svojim muzičarima predstavio najpre pesmu “Predivna letargija” koja i otvara album.

– Ovo je mlad bend, postoji oko godinu dana. Mi smo se navežbali onako štreberski, imali smo dosta proba i ušli smo u praznu salu pozorišta u Bačkoj Topoli i sve smo savršeno ozvučili i ’na keca’ snimili sve instrumente, ja sam jedino ušao u studio posle da snimim vokal. Ako budete kupili album, osetićete jednu živost, nesterilnost… namerno smo snimali bez metronoma… mnogo lepo diše album… –objasnio je Dado Dolmagić pre nego što su odsvirali i “Prvi januar” i zahvalio se muzičarima koji su mu pomogli u realizaciji ovog albuma:

– Ja sam vrlo nepretenciozno ušao u ovu priču… tražio sam na koji način ove pesme mogu da realizujem, našao sam ljude i oni su to prihvatili. Mislio sam da će to biti samo projekat, da snimimo tih deset pesama i to je to, međutim, toliko su sve ovi momci lepo primili, da ovo zaista ide u pravcu da postane bend!

Za kraj su odsvirali i pesmu “Živ sahranjen” za koju je nedavno odjavljen i video spot, a druženje se nastavilo u odličnoj atmosferi.

Album “Naživo iz teatra” dostupan je na svim relevantnim muzičkim platformama a u fičkom CD izdanju na www.multimedia-music.com kao i na svim prodajnim mestima Multimedia Music.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime