Ova gitara platila je cenu raspada grupe Oasis… Razbijena je u noći epske svađe braće Galager, a sada na aukciji košta više od 160.000 dolara

0
305
Oglasi
Noel Galager sa itarom Gibson ES-355/Photo: screenshot
Noel Galager sa itarom Gibson ES-355/Photo: screenshot

Gitara Noela Galagera, koju je razlupao u noći kada se Oasis raspao, biće izložena na aukciji u maju. Model Gibson ES-355 je navodno slomio njegov brat Liam Galager nakon burne svađe i uoči nastupa 2009. godine.

PRAVO U METU… NOEL GALAGER: NEMA NOVOG OASISA JER SE ROCKOM DANAS NE BAVE DECA IZ RADNIČKIH PORODICA

Oasis je trebalo da bude headlajner na festivalu Rock en Seine u Parizu kada su se Liam i Noel Galager posvađali. Liam je na kraju izašao iz njihove garderobe i bacio šljivu na zid na izlasku, navodi HuffPost. Zatim se vratio i zamahnuo Gibsonom i razbio ga o pod.

Taj i ostali nastupi su im otkazani i to je bio kraj Oazisa. Noel je u izjavi rekao da “jednostavno ne može da nastavi da radi sa Liamom ni dan duže”. Liam je negirao da je razbio gitaru svog brata, rekavši da je zapravo bilo obrnuto, tj. da je to učinio Noel.

UŽIVAJ JADNA MILIJARDERSKA GUZICO… LIAM GALAGER PROKOMENTARISAO NOVU NOELOVU PESMU

Gibson ES-355 se smatra jednom od Galagerovih “najvažnijih gitara” i bio je njegov omiljeni instrument od 1996. do 2011. Restauriran je nekoliko godina nakon incidenta. Filip Debreuje, koji je takođe radio i na instrumentima Džefa Beka, Igija Popa i Marka Ronsona, ponovo je sklopio gitaru i ona će se uskoro naći na aukciji.

Gitara će biti prodata sa originalnom tvrdom futrolom i pismom o autentičnosti koje je potpisao Noel Galager.

NOEL GALAGER SMISLIO KAKO DA VRATI OASIS: AKO LIAM NEĆE, SVIRAĆU S NJEGOVIM HOLOGRAMOM. ON IONAKO NIJE STVARAN LIK…

Razbijena gitara je simbolična i prema rečima domaćina aukcije, Galerije Artpeges, ona “sama po sebi simbolizuje dušu i istoriju grupe: razbijena u poslednjoj oluji 28. avgusta 2009. na festivalu Rock en Seine, te oličava intenzivnu i burnu karijeru najpoznatije grupe ’90-ih”.

Aukcija je zakazana za 17. maj, a početna cena je 162.786 dolara.


View this post on Instagram

A post shared by Artpèges (@artpeges)

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime