Otišao je i Marko Živić… Život omiljenog glumca bio je kao film

0
500
Oglasi
Marko Živić/Photo: YouTube printscreen
Marko Živić/Photo: YouTube printscreen

Glumac Marko Živić tragično nas je napustio u 50. godini usled posledica korona virusa.

Glumac se borio za život na respiratoru u kovid bolnici KBC „Dr Dragiša Mišović“, a stanje mu je bilo nepromenjeno otkako je pre nekoliko dana stavljen na mašinu koja mu pomaže da diše.

Marko Živkić rođen je 4. aprila 1972. godine u Kruševcu. Završio je Akademiju dramskih umetnosti u Novom Sadu. Nije trebalo mnogo vremena da prođe kako bi Marko završio u glumačkim vodama. Jedan je od retkih koji su postigli veliku uspeh kako na filmu tako i u pozorištu.

Popularnost je stekao učestvovanjem u šou na televiziji gde se pokazao kao uspešan voditelj. Time je pokazao da ima još jedan talenat.

Marko Živić/Photo: YouTube printscreen
Marko Živić/Photo: YouTube printscreen

Iza sebe ke imao mnogo uspešnih projekata, pa je tako glumio u raznim televizijskim serijama i filmovima, a glumio je i u hit predstavi “Ne igraj na Engleze”. Iza sebe ima brak sa manekenkom i voditeljkom emisije “Plesom do snova”, Natašom Pavlović. Njih dvoje su se venčali 2001. godine, a u braku su proveli četiri godine nakon čega su se razveli. Njih dvoje su ostali u dobrim odnosima, o čemu najbolje svedoče i projekti na kojima su zajedno sarađivali nakon razvoda.

Zatim je usledila borba sa malignim kancerom jednjaka i želuca koja se posle duge bitke završila pobedom, ali i smrt oca koja je ostavila prazninu u njegovoj duši.

– Bolest jednjaka je, kažu mnogi, nemogućnost da se pomiriš sa nepravdom. Nepravda bilo koje vrste mnogo me boli, kao i nemoć. To su dve stvari u životu koje ne podnosim – ispričao je Marko te 2008. godine nakon višesatne operacije. On je tada imao 36 godina i želja za životom pobedila je opaku bolest.

Kao član dramskog pozorišta u Beogradu glumio je u predstavi “Sviraj to ponovo”, “Ne igraj na Engleze”, “Let iznad kukavičjeg gnezda”, “Delirijum tremens”… Pojavio se i u drugim projektima kao što su “Montevideo, Bog te video”, “Folk Lepi Lukić”…

Marko je osvojio mnogo nagrada, a dugo se bavio humanitarnim radom. Vodio je neko vreme i kviz “Zdravo Evropo” koji je trajao 5 ciklusa.

Marko Živić/Photo: YouTube printscreen
Marko Živić/Photo: YouTube printscreen

Marko uvek bio spreman da pomogne, a jednom prilikom je o tome javno progovorio, iako se za mnoge njegove humanitarne aktivnosi ne zna.

– Imam prijatelje, jednu romsku porodicu koju često srećem i njihovo dete je bilo bolesno. Išli smo zajedno da kupimo lekove jer nisu imali zdravstvenu knjižicu. Ceo dan posle toga sam bio neraspoložen. Pitao sam se šta bi se desilo s tim detetom da mene nisu sreli slučajno. Da li bi dobilo 40 temperaturu i ušlo u još veće probleme. Ne ideš tamo gde hoćeš, nego gde te život vodi. Plakao sam od sreće što sam se baš ja našao tu u tom momentu da im pomognem – ispričao je Živić jednom prilikom.

Marko Živić je svojebremeno gostujući u emisiji “Preživeli” na K1 televiziji otkrio kako se oporavio nakon što mu je 2008. godine odstranjen zloćudni tumor koji mu je tada zahvatio delove jednjaka i želuca.

– Potpuno slučajno sam to otkrio. Otišao sam kod akademika dr Predraga Peška, direktora Instituta za bolesti digestivnog trakta, i tako saznao da imam abdomenalni problem, a zatim i bolest jednjaka. Danas imam rez od 15 santimetara, duž grudi i stomaka. Abdomen je zeznut, jer oni odstranjuju šta ne valja, a onda sklapaju šta mogu. Moja operacija je trajala sedam i po sati. Ali sam shvatio da imam dve opcije: ili da uđem hrabro ili da odustanem. Naravno odmah sam se odlučio za ovu prvu – rekao je Živić i nastavio:

– Sećam se noći pred operaciju, tad mi je bilo najteže. Gledam kroz prozor, sneg pada i vidim da nema nazad, nema druge opcije. Onda kreneš da razmišljaš o svemu i svačemu, Bože otkud ovo, zašto, ali mislim da mi je pomoglo što sam bio lud u svojoj energiji. Lud da tu trku istrčim.

Marko je otkrio da je samo mesec dana nakon teške intervencije igrao predstavu.

– Zvali su me često iz klinike da pshički dižem pacijente tamo. Išao sam da ih zasmejavam i verujem da sam nekome i pomogao. Kasnije sam postao maskota celog odeljenja. Tako je bilo i dok sam sam ležao u bolnici. Desi se da padneš mentalno u toku noći, jer dnevno primaš 6 ili 8 infuzija, a jedna kaplje 2 sata. Noću plačeš, jer si vezan za krevet, ali sam ustajao, šetao hodnikom i glumio Rokija Balbou. Boli te sve, ali ja sam glumio da boksujem sa nekim. Pacijenti su izlazili da me gledaju, smejali se, navijali. Moraš nekako da se iščupaš iz toga. Recidivi obično stignu kasnije nakon tih stresnih situacija, imao sam trenutak da kažem sebi ne mogu više, ali sam gurao kao buldožer, iako nisam imao snage – rekao je glumac u pomenutoj emisiji.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime