Ona se bolje i duže kotrlja od njih… Pogledajte portret kraljice Elizabete II koji je naslikao legendarni gitarista Stonesa Roni Vud

0
260
Oglasi
Roni Vud/Photo: geo.tv
Roni Vud/Photo: geo.tv

Kraljica Elizabeta II proslavila je platinasti jubilej, 70 godina na tronu Ujedinjenog kraljevstva, a čestitke i dalje stižu sa svih strana.

Jedan od onih koji je na poseban način čestitao svojoj kraljici je i legendarni muzičar, član Rolling Stonesa, Roni Vud.

RONI VUD OTKRIO SVOJU DŽINOVSKU APSTRAKTNU SLIKU STONESA NA BILBORDU U LONDONU I OBJASNIO ZAŠTO JE NA SVAKOM NJEGOVOM DELU MIK DŽEGER – KAO OD MAJKE ROĐEN

Gitarista se već duže vreme ozbiljno bavi slikanjem, a svojevremeno  je naslikao portret Vojvode od Edinburga, koji je završio neposredno pre njegove smrti u aprilu 2021.

– Veoma sam zadovoljan tom slikom. To je ugalj, smeđa pastelna sepija, i završio sam je malo pre nego što je umro i hteo sam da mu je pokažem. A onda je princ Vilijam čuo za to i zamolio me da predstavim sliku u Kensingtonskoj palati, tako da sam veoma počastvovan.

Sada je Vud otišao i “korak dalje”, pa je kraljica Elizabeta II od njega na poklon dobila i svoj portret.

“Hvala na neverovatnoj vladavini od punih 70 godina”, napisao je Roni Vud na svom tvitter nalogu uz fotografiju na kojoj drži portret kraljice Elizabete II.

Inače, Elizabeta II postavila je nekoliko rekorda vrednih poštovanja: ona je sa svojih 96 godina najstarija vladarka na svetu i imala je najduži brak u britanskoj kraljevskoj kući. I njena krunidba oborila je jedan rekord – nikada do tada neki događaj nije imao toliko televizijskih gledalaca: 300 miliona širom sveta.

GOD SAVE THE QUEEN, THE FASCIST REGIME… SEX PISTOLS REIZDAJU SINGL “GOD SAVE THE QUEEN” POVODOM PLATINASTOG JUBILEJA KRALJICE ELIZABETE II

Na kraju krajeva, niko pre nje nije bio duže na britanskom prestolu. Još dve godine i britanska kraljica će vladati duže od francuskog Kralja sunca, Luja XIV, koji je od 1643. do 1715. vladao pune 72 godine.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime