On nije pevač, on je definicija pevača… 5 izolovanih vokala iz hitova Led Zeppelina koji dokazuju da je Robert Plant najbolji svih vremena

0
511
Oglasi
Robert Plant/Photo: YouTube printscreen
Robert Plant/Photo: YouTube printscreen

Kakav je to bend bio. Sigurno jedan od najmoćnijih. Kako i ne bi sa maestrom gitare Džimijem Pejdžom, divljim bubnjarem Džonom Bonamom i dinamički savršenim basistom Džonom Polom Džounsom. Ali možda najsjajniji dragulj u ovoj kruni je, po mnogima, ipak Robert Plant.

Pevač benda od samog početka (uprkos tome što je zamalo postao član grupe The Who), Plant se ne smatra samo izvrsnim pevačem, već upravo jednim od onih umetnika koji su oblikovali definiciju onoga što bi rock pevač trebalo da bude. Iako na današnjoj rock sceni nema mnogo izvođača za uporediti, Plant je svojim impresivnim rasponom, gromoglasnom stavom i neospornom formom, pomogao da se postave temelj svim budućim rock vokalima. Iako s pravom tretiran kao jedan od članova Led Zeppelina, Plant je svojim radom zapravo uticao na celu muzičku industriju.

ROBERT PLANT ODABRAO 9 OMILJENIH PESAMA LED ZEPPELINA… A MEĐU NJIMA NEMA DVA VANVREMENSKA HITA

Predstavljamo vam snimke pet izolovanih vokala iz dobro poznatih pesama koje pokazuju opseg Plantovog neverovatnog talenta. Da li je on zaista najbolji ikada, prosudite sami:

 ‘Whole Lotta Love’

‘Ramble On’

‘Stairway To Heaven’

 ‘Heartbreaker’

‘Since I’ve Been Loving You’

HL/Izvor: faroutmagazine.co.uk

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime