Home»Muzika»Robert Plant odabrao 9 omiljenih pesama Led Zeppelina… a među njima nema dva vanvremenska hita

Robert Plant odabrao 9 omiljenih pesama Led Zeppelina… a među njima nema dva vanvremenska hita

4
Shares
Pinterest Google+
Rober Plant/Photo: facebook@robertplant
Rober Plant/Photo: [email protected]

Odabrati svoju omiljenu pesmu iz kataloga tako ogromne i impresivne mašine poput Led Zeppelina nikada nije lagan posao, a ponekad samo odabir jedne pesme može biti potpuno nemoguća misija. To je pitanje s kojim su se u svoje vreme suočavali svi članovi Led Zeppelina kao deo jednog od najvećih rock bendova, ali i pitanje o kojem su i mnogi od nas sigirni azmišljali.

Plant i Pejdž se krste i levom i desnom… Ovako veštačka inteligencija imitira Led Zeppelin

Robertu Plantu, pevaču benda, takođe su tokom godina postavljali često movo pitanje, i umesto da odabere svog favorita (što se, realno, menja često s protokom vremena), on je u različtim periodima govorio o devet pesama koje je grupa napravila dok je bila zajedno i koje imaju za njega najveći značaj. Sve ti odgovori sada su sakupljeni u jedan savršeni spisak pesama.

Alergičan na Led Zeppelin… Pit Tauzend: Ne sviđa mi se nijedna stvar koju su uradili, mrzim činjenicu da me iko ikada poredi sa njima

Legendarni hitovi kao što su “Kashmir” i “All My Love” su na spisku, ali možda je najzanimljivije to što na njenu nema nekih drugih kultnih pesama kao što su “Whole Lotta Love” i “Stairway To Heaven”. To, međutim, više govori o snazi bendovog kataloga svetske klase nego bilo čemu drugom.

Evo Plantovih omiljenih 9:

HL/Izvor: faroutmagazine.co.uk

Previous post

Džez za Dž... Sastav Bosque 17. oktobra na Platou Milana Mladenovića

Next post

To je tako... njegova priča... Goran Bare se u novoj pesmi bori sam sa sobom, zarobljen u okovima

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *