Održana promocija “Nenad Vasilić Trio Live”, novog albuma Nenada Vasilića

0
269
Oglasi
Promocija albuma Nenada Vasilića/ Photo: Jugoton promo
Promocija albuma Nenada Vasilića/ Photo: Jugoton promo

Povodom objavljivanja albuma “Nenad Vasilić Trio Live“ (Jugoton Croatia Records), juče je u Jugoton radnji u Beogradu u prisustvu predstavnika medija i kolega muzičara, održana promocija ovog izdanja.

Nenad Vasilić, srpski kontrabasista i kompozitor, prisutan je na evropskoj jazz sceni poslednjih 25 godina. Tokom bogate karijere sarađivao je sa mnogim svetskim muzičarima, istraživao muziku Balkana i približio je evropskoj jazz publici svojim originalnim aranžmanima.

Autorsku muziku, inspirisanu upravo balkanskim ritmovima, objavio je na prethodnih dvanaest albuma. Brojnim koncertnim izvođenjima, u sastavima od dua do seksteta, uspešno je predstavlja publici širom Evrope – poslednjih petnaest godina najčešće u sastavu Nenad Vasilić Trio.

Snažan muzički izraz, emociju i energiju ovih nastupa dočaraće vam upravo album “Nenad Vasilić Trio Live“.

Na albumu se nalazi osam numera, većinom izvedenih na koncertu u ORF studiju u Beču, održanom u septembru 2019. povodom dvadeset godina Vasilićeve diskografske karijere.

Sa Vasilićem su tada nastupili Marko Živadinović (harmonika), koji potpisuje i dve kompozicije na albumu, kao i Romed Hopfgartner (sopran saksofon) – što je ujedno i najprepoznatljiviji sastav u kojem ovaj Trio nastupa.

Tri kompozicije sa ovog izdanja snimljene su na koncertu u Nišu, Vasilićevom rodnom gradu, u oktobru 2017. godine.

Tom prilikom na saksofonu je Andrej Prozorov, što ovim izvođenjima daje drugačiju notu i doprinosi raznovrsnosti albuma u celini.

Posebno interesantno je da se na albumu nalaze i tri do sada neobjavljene kompozicije, reflektujući tako svežinu sa kojom ovaj sastav uvek nastupa i na samo izdanje.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime