Objavljena nova pesma “Well Alright” koja najavljuje posthumni album Džonija Keša…

0
140
Džoni Keš/Photo: Alan Messer, Songwriter promo
Oglasi

Najavljen je novi posthumni album neobjavljenih pesama legende countryja Džonija Keša.

Album ”Songwriter” izlazi 28. juna i donosi originalne snimke koje je Keš snimio 1993. samo na akustičnoj gitari, a zatim je pozvao muzičare s kojima je svirao, gitaristu Martija Stjuarta, pokojnog basisu Dejva Roa i bubnjara Pita Abota kako bi dovršio pesme. Sada je objavljen i prvi singl “Well Alright”.

JohnnyCash – Songwriter, cover

Pesme na albumu odabrao je Džon Karter Keš, sin Džonija i Džun KArter Keš koji je i koproducirao album s Deejvidom Fergusonom.

Ukleta pesma… Snimili su je zajedno Džoni Keš i Džo Stramer. Manje od godinu dana kasnije, bili su mrtvi

– Niko ne svira s Kešom bolje od Martija Stjuarta, a Dejv Ro je, naravno, sarađivao s tatom mnogo godina. Muzičari su samo pratili tatu, snimali su s njim, kao što je to slučaj s Martijem i Dejveom, mnogo puta, znali su njegovu energiju, njegove pokrete i pustili su ga da ih vodi. Bilo je to samo ponovno sviranje s Džonijem. To je bila energija stvaranja – rekao je Džon Karter.

U potrazi za spasenjem… Kako je Džoni Keš završio na albumu U2?

Album ima 11 pesama i donosi prepoznatljivo Kešovo kantautorsko pričanje priča. Osim spomenutih muzičara, na ”Songwriteru” svoj doprinos dali su Dan Ojerbaj iz Black Keysa, Vins Gil, Vejlon Dženings, En Kristin Keš, Met Kombs, Majk Rohas, Ras Pal, Sem Bako, Keri Marks i Heri Stinson.

Poslušajte “Well Alright”:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime