Objavljen novi, zbunjujući trejler za nastavak “Matixa”… Zašto sve izgleda “već viđeno”?

0
310
Oglasi
Matrix 4/Photo: YouTube printscreen
Matrix 4/Photo: YouTube printscreen

Warner Bros je objavio još jedan zagonetan novi pogled na povratak Lane Vačovski legendarnoj sagi o Matrixu, i iako u njoj nema mnogo novih snimaka, novi pregled na film je fascinantan i pametno stilski način da se povuku paralele sa priče koje su došle pre toga.

Novi trejler za “Matrix Resurrections” manje govori o tome šta možemo da očekujemo od povratka u sajber prostor Matrixa, a više o tome šta znači to da sve izgleda tako poznato… sa samo malom razlikom.

Konačno objavljen prvi pravi trejler za “Matrix 4″… Realno, izgleda nadrealno

Na stranu poznate sajber mačke, to je prilično glatka i intrigantna sitnica. Preplitanje momenata iz novog filma sa sličnim sekvencama iz prva tri filma ne poziva samo na stilske paralele između “Resurrections” i njegovih prethodnika, već nudi i fascinantno narativno pitanje.

S dobrim razlogom je naslovljen “Deja Vu”, jer je trejler naglašen moduliranim, ponavljajućim redom poznatog dijaloga iz Triniti Keri En-Mos preuzetog iz originalnog filma: “Deja vu je obično kvar u Matrixu. To se dešava kada nešto promene”, prenosi Gizmodo.

Ovo je sve što se do sada zna o novom “Matrixu”…  a ima i jedno neprijatno iznenađenje

Nazad u originalnom Matrixu, Triniti je objašnjavala Neu da je crna mačka koju je video kako prolazi pored njih u hotelu Lafajet bio pokazatelj da se šifra samog Matrixa ponovo ispisuje oko njih, što ukazuje da su agenti prisutni.

Ali izvlačenje za upotrebu ovde u “Resurrections” , posebno pošto smo pozvani da iskoristimo sve ove trenutke bliskosti u sva četiri filma, zapitamo se koliko se od onoga što ćemo videti u sledećem filmu oslanjati na to da smo u stanju da odaberemo trenutke i ideje koje smo ranije videli i šta znači da se ponovo igraju u Matrixu sve ove godine kasnije.

Na kraju krajeva, Lana Vačovski zaista želi da gledamo dalje od površine ogledala koje se reflektuje na nas.

Koliko duboko ide zečja rupa?

HL/Izvor: b92.net

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime