Home»Film»Ovo je sve što se do sada zna o novom “Matrixu”…  a ima i jedno neprijatno iznenađenje

Ovo je sve što se do sada zna o novom “Matrixu”…  a ima i jedno neprijatno iznenađenje

5
Shares
Pinterest Google+
Matrix 4, promo
Matrix 4, promo

Trejler za četvrti deo kultnog filma “Matrix” pod nazivom “Matrix Resurrections” predstavljen je na ovogodišnjem CinemaConu, ali fanove ove franšize dočekalo je i jedno neprijatno iznenađenje.

Dok će Kijanu Rivs i Keri-En Mos ponoviti svoje uloge kao Neo i Triniti u predstojećem četvrtom delu, Lorens Fišburn se neće vratiti kao Morfijus.

– Nisam pozvan – rekao je Fišburn za New York Magazine i dodao: – Možda će me to naterati da napišem još jednu dramu. Tražim blagoslov u tome. Želim im dobro. Nadam se da je sjajno.

EVO KAKO DANAS IZGLEDA KIJANU RIVS KAO NEO… POJAVILI SE KADROVI SA SNIMANJA FILMA “MATRIX 4”

Evo detalja o novom filmu sa kojima je sada upoznata šira javnost.

Zajedno sa Rivsom i Mos, u glavnim ulogama naći će se Nil Patrik Haris, Jaja Abdul-Matin i Džada Pinket Smit, koja je igrala Niobe u dva nastavka “Matrixa”. Šuška se da bi Abdul-Matin u novom filmu mogao da igra mladog Morfijusa.

Snimanje još jednog Matrix-filma ne bi bilo moguće bez jednog od umova koji je zamislio originalnu trilogiju. Lana Vačovski, koja je sa svojom sestrom Lili režirala prva tri filma, vraća se da piše i režira “Matrix 4”.

Aleksandar Hemon i Dejvid Mičel napisali su scenario sa Vačauski, koja je napisala i režirala originalnu trilogiju sa svojom sestrom Lili. A ako se pitate zašto Lili nije umešana, nedavno je govorila o svojoj odluci da ne radi na novom filmu:

Lana je došla na ideju za još jedan film o Matrixu, i mi smo razgovarale – počele smo o tome da pričamo dok je naš otac i majka umirali, što je bilo otprilike pet nedelja pre toga. I bilo je nečeg u ideji da se vratim unazad i budem deo nečega što sam ranije radila, ali to mi je bilo izrazito neprivlačno. Nisam htela da prođem kroz svoju tranziciju i prođem kroz ovaj veliki preokret u mom životu, osećaj gubitka mame i tate, da poželim da se vratim na nešto što sam ranije radila – navela je Lili na jednoj konferenciji, prenosi Esquire.

Matrix 4, promo
Matrix 4, promo

Šta se dogodilo nakon što je Neo umro?

Matrix-trilogija se završila 2003. godine, mirom između ljudi i mašina, dajući ljudima mogućnost da u potpunosti napuste Matrix. Međutim, i Neo i Triniti umiru u poslednjem filmu – Triniti u sudaru lebdeće letelice; i Neo nakon borbe u kojoj uništava agenta Smita. Iako se na kraju pretpostavlja da će se Neo vratiti, nije jasno kako će i Rivs i Mos ponoviti svoje uloge u nastavku.

NIJE TEORIJA ZAVERE, NEGO OZBILJNA NAUČNA STUDIJA: ŠANSE DA STVARNO ŽIVIMO U MATRIXU SU 50-50

Međutim, trejler koji nije trenutno dostupan široj javnosti, govori nam nešto više o tome šta možemo očekivati od “Matrix: Resurrections”. Neo živi u bliskoj budućnosti u San Francisku, zarobljen u dosadnom postojanju na samom početku Matrixa. Naleti na Triniti u jednom kafiću, a ona ga pita: “Znamo li se mi?”

– Mnoge ideje koje smo Lili i ja istražile pre 20 godina o našoj stvarnosti sada su još relevantnije. Veoma sam srećna što su mi se ti likovi vratili u život i zahvalna sam na još jednoj prilici da radim sa svojim briljantnim prijateljima – rekla je Vačovski u izjavi za Variety kada je najavljen četvrti deo.

“MATRIX” UOPŠTE NIJE ONO ŠTO SMO MISLILI… REDTELJKA KONAČNO OTKRILA SVOJU PRAVU NAMERU

U februaru 2020. godine, kada je zvanično započela produkcija filma, procurile su neke fotografije Rivsa koje se, izgleda, se slažu sa opisom trejlera.

Šta se dogodilo nakon što je Neo umro? Da li je moguće da je njegova svest vraćena u Matrix posle dogovora sa robotima o okončanju rata? Uskoro ćemo saznati, jer je premijera najavljena za 22. decembar.

HL/Izvor: b92.net

Previous post

Nandi Bušel konačno nastupila uživo sa Foo Fightersima... i - pokidala! "Everlong" nikada nije zvučala tako dobro i moćno...

Next post

Tomu Kruzu u Birmingemu ukrali BMW tokom snimanja "Nemoguće misije"... da nisu Peaky Blinders?

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *