Oba albuma Figurative Theatre konačno na digitalnim platformama…

0
283
Figurative Theatre, promo TIOLI
Oglasi

Izdavačka kuća Take It Or Leave It Records, sa svog kataloga, široj slušalačkoj javnosti predstavila je digitalna reizdanje dva kapitalna albuma eksperimentalnog benda Figurative Theatre: “Figurative Theatre – The Power of Pessimism – Nature vs Nurture” i “Figurative Theatre – Svet će opet biti savršen”.

Figurative Theatre je bend iz Niša nastao 1999. koji je postao sinonim za neo-dadaistički zvuk i mračnu distopijsku atmosferu, a osnovali su ga kultni multimedijalni umetnici Peđa Živanović i Vladimir Popović. Njihova muzika kombinuje elemente eksperimentalnog, industrialnog, EBM i glitch žanra, stvarajući jedinstveni izraz koji se pamti. Bend je poznat po svojim intenzivnim nastupima i interakciji sa publikom, što ga čini posebnim u današnjem muzičkom svetu.

Figurative Theatre, promo TIOLI

Album “The Power of Pessimism – Nature vs Nurture” iz 2016. godine predstavlja novije delo benda, koje potvrđuje njihovu dominaciju nad regionalnom industrial/EBM scenom. Muzika je istovremeno plesna i duboka, zahtevajući od slušalaca da razmišljaju dok plešu. Album takođe sadrži saradnje sa muzičarima iz drugih bendova, dodajući dubinu i raznolikost muzičkom iskustvu.

S druge strane, njihov album prvenac “Svet će opet biti savršen” (2012) je ključni trenutak u karijeri benda, u kojem su uspeli da iskombinuju svoj karakterističan zvuk sa radijski-prijateljskim elementima, čineći ga pristupačnijim publici. Pesme poput “Mammatus oblaci,” “Satori” i “Entropija” ističu se kao izuzetno moćni početak ovog albuma.

Ova dva izdanja obećavaju duboka razmišljanja, upečatljive zvuke i nepredvidljive emocije koje će vas povesti na putovanje kroz mračne i introspektivne sferi savremene muzike. Figurative Theatre ne beži od problema savremene civilizacije, već hrabro istražuje njihove dubine kroz muziku i tekstove.

Figurative Theatre, promo TIOLI

– TIOLI Records je ponosan što je konačno trajnije zabeležio postojanje ovih kapitalnih izdanja, prateći svoju filozofiju podrške alternativnoj muzici i bendovima koji se usuđuju da pomere granice. Albumi su dostupni za streaming i preuzimanje na najpopularnijim online platformama. Pripremite se za muzičko iskustvo koje će vas ostaviti bez daha i naterati vas da razmišljate i plešete u isto vreme – saopštili su iz ove diskografske kuće i dodali:

– Oba albuma obećavaju da će pružiti nezaboravno muzičko iskustvo, sa dubokim i provokativnim tekstovima koji će vas ostaviti bez daha.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime