Tragovima Gojire i Lamb of God… Banjalučki metal bend Melldown objavio debi album “Cryptomnesia”

0
229
Melldown/Photo: press promo Melldown
Oglasi

Banjalučki metal bend Melldown objavio je svoj album prvenac, nazvan “Cryptomnesia”.

Posle dugogodišnjeg krčkanja u vežbaonicama i postepenog snimanja i sakupljanja pesama, album je završen i objavljen 1.oktobra 2023. godine. Nova muzika je svetlost dana ugledala na Youtube i Bandcamp profilima benda, a ubrzo potom usledila je i objava na Spotify platformi.

Iako su ideje za pesme nastale u ranim godinama benda, dolaskom Gorana Marinkovića na mesto growl soliste i Duška Milijevića na mesto ritam-udarača, došle su i nove ideje te se rodio novi zvuk, kojim je bend blago promenio svoj pravac.

Iako Melldown sebe ne svrstava ni u jedan klasičan šablon metal muzike, uzori koji su pripomogli stvaranju novog zvuka dolaze iz pravca modernog metala i metalcorea. To su bendovi kao Gojira i Lamb of God ali i stari uzori kao što su Mastodon i At the gates.

Pesme su snimane od 2020. godine do 2023. godine. Bend je u studiju Cirith Ungol snimio svu muziku, potpomognut Draženom Kecmanom, koji bio zadužen za snimanje zvuka, kreativne sugestije i finalni mix.

Vizuelni identitet album “Cryptomnesia” je izašao iz kista banjalučkog digitalnog umetnika Sandra Fazlinovića, koji stvara detaljne crtež, većinom horor tematike ili inspirisane mitologijom H. P. Lovecrafta. Svoje radove objavljuje na svojoj stranici Empty I’s.

Melldown facebook-cover

Melldown je tokom perioda snimanja grabio svaku priliku za nastupanje, bilo da se radi o svirkama sa kolegama iz banjalučke i regionalne scene ili nastupima na banjalučkim festivalima. Kao vrhunac scenskog nastupa, bend je učestvovao na takmičenju demo bendova na prvom povratničkom Demofest festivalu u Banjaluci. Iako nije ostvario prolaz u finale, momci su ostvarili svoj dugogodišnji san i predstavili svoju muziku svom gradu.

Melldown su: Mario Jakara – gitara, Aleksandar Vukotić – gitara, Duško Milijević – bubnjevi, Žarko Lalović – bas i Goran Marinković – vokal.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime