Oasismanija ponovo drma Britaniju… Reizdanje albuma “The Masterplan” stiglo do drugog mesta na Top listi, a ipak će teško do No. 1

0
152
Oasis -The Masterplan
Oglasi

“Teškaši” iz doba britpopa, Oasis, ponovo su na vrhu britanske top liste sa izdanjem “The Masterplan”, albumom reizdatim povodom njegove 25. godišnjice.

Prvobitno objavljen 1998. godine, LP prikuplja b-strane sa klasika prva tri albuma mančesterskog benda, “Definitely Maybe” iz 1994, “(What’s The Story) Morning Glory?” iz 1995. i “Be Here Now” iz 1997. godine, a predvodi ga “Acquiesce”, koji se smatra njihovim istinskim klasikom.

Noel Galager priznao: Oasis je danas popularniji nego kada smo bili zajedno

Originalna verzija albuma zauzela je (tek) 2. mesto na nacionalnoj listi. Ako bi ova verzija pobedila prethodnu, Oasis bi se deveti put našao na prvom mestu (uključujući svih sedam studijskih albuma), a prvi put u poslednjih 13 godina, od kompilacije hitova iz 2010. “Time Flies…” (1994-2009).

“The Masterplan” bi morao da skine sa trona album Tejlor Svift “1989 (Taylor’s Version)”.

Legendarni engleski pop pevač Klif Ričard na putu je za 48. pojavljivanje u top 10 u Velikoj Britaniji sa “Cliff with Strings – My Kinda Life”. Retrospektiva karijere, koja prikuplja neke od Ričardovih najboljih hitova, ponovo osmišljenih uz orkestarske aranžmane Krisa Voldena, nalazi se na 4. mestu.

Gitarista Smitsa, Džoni Mar, mogao bi da osvoji peto mesto u 10 najboljih albuma u Velikoj Britaniji sa “Spirit Power: The Best of Johnny Marr”, jer je sredinom nedelje bio na šestom mestu, dok su mu za petama albumi Karolin Polaček i Van Morisona, na sedmom i devetom mestu.

Poslednja pesma Beatlesa dobila i spot… Režirao ga je Piter Džekson, a veštačka inteligencija “dodala” Džona i Džordža

Konačno, dok su Beatles osvojili rekordno osamnaesto prvo mesto na zvaničnoj listi singlova u Ujedinjenom Kraljevstvu sa “Now And Then”, kolekcija njihovih hitova, “1” smeštena je na 19. mesto u 40 najboljih.

Kao što je ranije objavljeno, “Now And Then” trenutno nadmašuje ukupan uspeh ostalih top 5.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime