Northern Revival 30. septembra u Festu promoviše novi album i slavi 10 godina postojanja

0
388
Oglasi
Photo: Promo

Northern Revival se vraća u Zemun, ovog puta s dupvlim povodom za koncert – promocija novog albuma “Modification” koji je objavljen 9.septembra za Geenger Records i proslava 10 godina postojanja.

Specijalni gosti na koncertu NR u petak, 30. septembra, biće bend Hemmoterapia.

Northern Revival/ Photo: Tanja Žarić

Northern Revival je bend iz Novog Sada, a njihova muzika može da se nazove stoner heavy rock iako je mnogo više od toga.

U njihovoj muzici čuje se mnogo uticaja, od klasičnog rock’n’rolla, sludge metala, bluza, psihodeličnog roka, hard corea do stonera koji su se u njihovo zvuku brusili i polirali 10 godina da bi došli do onoga što definiše bend danas.

Do sada su objavili četiri izdanja: EP “Mouth Full Of Dirt” (2015. Miner Records), LP “Life Survival Tips” (2016. Nocturne Media), iste godine podjednako važno kao izdanje je i saradnja sa craft pivarom RazBeerbriga kada nastaje Northern Revival pale ale, EP “Electric Power Supply” (2019. 1001 Stoned, Librarion Records).

NORTHERN REVIVAL SPOTOM ZA PESMU “PSYCHOSIS” NAJAVILI NOVI ALBUM

Naziv novog albuma, “Modification” (Geenger Records), simbolično manifestuje sve ono što je bend, za devet godina rada, na prekretnici ka novoj deceniji svog postojanja, morao proći i iskusiti kako bi postao sadržajniji, celovitiji i prodorniji.

Ključna promena koja je u osnovi izmenila idejnu, stilsku i formalnu postavku benda jeste dolazak Slobodana Pejčića i preuzimanja uloge glavnog vokala 2019. kada je bend počeo da radi na novom albumu.

Instrumentalnu postavku čine: Aleksandar Rajić (gitara), Marko Vasiljev (bass) i Željko Krstanović (bubnjevi).

Hemmoterapia je autorski thrash metal bend oformljen krajem 2017. godine na Novom Beogradu.

Prvi album pod nazivom “Metastaza” je objavili su u martu 2019. godine, a kao najava za drugi album predstavljena su tri singla “Antihrist”, “Zona sumraka” i “Jebachina”.

Članovi benda su_ Nikola Đukić (gitara), Boris Gaica (bas), David Popović (bubanj), Leon M. Rebselj (solo gitara), Nikola Žilović (vokal).

Cena ulaznice za koncert bendova Northern Revival i Hemmoterapia u zemunskom klubu Fest iznosi 300 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime