Nisu nikud ni krenuli, a daleko stigli… Šinobusi objavili novi album

0
329
Oglasi
Šinobusi/Photo: Marina Pešić. promo
Šinobusi/Photo: Marina Pešić. promo

Novosadski sastav Šinobusi objavio je novi album u izdanju Jugoton Croatia Recordsa. Šesti autorski album nosi naziv “Nismo nikud ni krenuli” i sadrži jedanaest novih pesama.

Novosadska promocija albuma održana je 9. aprila u London pabu, a urađen je i spot za pesmu “Kada padaš” u kojem su korišćeni snimci sa nastupa na prošlogodišnjem Nišville Jazz festivalu.

MAJSTOR BLUZ I ROK STIHOVA… MILAN KORAĆ (ŠINOBUSI) DOBITNIK NAGRADE STRUNE OD SVETLA

CD može da se nabavi u Jugotonovoj prodavnici u Nušićevoj 27. u Beogradu, a uskoro i u Novom Sadu u knjižari Bulevar Books i cd šopu Mungos. Album je takođe dostupan na svim digitalnim platformama.

Šinobusi - Nismo nikus ni krenuli/Đinobusi , cover
Šinobusi – Nismo nikus ni krenuli/Đinobusi , cover

U recenziji albuma Miloš Zubac je napisao:

Da se sada kaže kako je ovo jedan izuzetan bend koji sve radi kako treba ali u pogrešno vreme – bilo bi već opšte mesto. Oni vreme možda nisu mogli da biraju ali i te kako mogu da biraju šta će s vremenom koje im je dato. Album “Nismo nikud ni krenuli” – izveden u sprezi iskustva, osećajnosti i inteligencije, s refrenima koji lako ostaju u uhu, sa univerzalnim životnim porukama i poukama koje svako može da razume – bio bi apsolutni klasik žanra da žanr kao takav objektivno postoji u Srbiji. Možda je zato u njihovoj odluci da stvaralački i koncertno nastave da traju bez ikakvih stimulansa muzičke industrije, ugovornih obaveza i očekivanja publike, bez uočljive koristi, učitan pun smisao njihovog trijumfa. Šinobusi decenijama sviraju zato što ih ljubav jednako vodi, zato što ona jednako diše i zato što prosto moraju to da čine, bez obzira na okolnosti. Ma i da nisu nikud ni krenuli, oni su zaista daleko, daleko stigli.

Pogledajte spot za pesmu “Kad padaš”:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime