Nick Cave & The Bad Seeds singlom “Wild God” najavili novi album

0
368
Nik Kejv (Exit 2022)/ Photo: AleX
Oglasi

Fanovi širom sveta 30. avgusta, moći će da čuju “prvi ukus” 18. studijskog albuma benda Nick Cave & The Bad Seeds istoimenog naslova kao i najavni singl – “Wild God“

– Nadam se da će album imati efekat na slušaoce kao što je imao i na mene – kazao je Kejv i dodao:
– K
ad krene da prašti iz zvučnika, zanese me. To je komplikovani zapis, ali je takođe duboko i radosno zarazan. Nikada ne pravimo master plan kada krenemo da snimamo. Albumi više odražavaju emocionalno stanje pisca i muzičara koji su ih svirali. Slušajući ovo, ne znam, ċini se da smo srećni.

Dobra vest je da Nik Kejv radi na novom albumu Bad Seedsa. Loša, ne ide mu baš najbolje…

Kroz deset numera, bend se igra između konvencionalnog i eksperimentalnog, praveći zaokrete i skretanja koja pojačavaju bogatu sliku i emocije u Kejvovim duševnim narativima. To je zvuk grupe ohrabrene ponovnim povezivanjem i uzletom.

Postoje trenuci koji nežno dotiču prošlost Bad Seedsa, ali su prolazni, i služe samo da obogate neumornu i nemirnu pokretačku silu benda.

Nik Kejv (Exit 2022)/ Photo: AleX

Album je producirao Kejv, zajedno sa Vorenom Elisom, a miks potpisuje Dejvid Fridman.

Kejv je počeo pisanje albuma za Novu Godinu 2023. godine. Na snimanjima u Miravalu u Provansi i Soundtreeu u Londonu, Bad Seeds su dodali svoju jedinstvenu alhemiju, uz dodatne nastupe Kolina Grinvuda (bas) i Luisa Almaua (žičana gitara, akustična gitara).

– “Wild God” (Divlji Bog)… nema zajebavanja sa ovim snimkom. Kad udari, udari. Podiže te. Pomera te. Volim to kod njega – izjavio je Nik Kejv.

‘Wild God’ će biti objavljen na Bad Seed u saradnji sa Play It Again Sam, na streaming platformama, CD-u i standardnim i limitiranim vinil izdanjima.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime