NFL iskoristio pesmu “Old Man” Nila Janga za reklamu, muzičar im odgovorio – fotografijom

0
268
Oglasi
Nil Jang, screenshot

Proteklog vikenda Beckova verzija pesme Nila Janga “Old Man” iz 1972. korišćena je u reklami na NBC Sports tokom NFL utakmice Tampa Bay Buccaneersa protiv Kansas City Chiefsa, a kasnije je objavljena na streaming servisima.

NIL JANG NENAJAVLJEN UPAO NA PODCAST INTERVJU RIKA RUBINA S DŽEKOM VAJTOM

Jang je pokazao svoje razočaranje reklamnim plasiranjem deleći kadar iz svog spota za svoju pesmu protiv sponzorstva iz 1988. “This Note’s For You”.

Na fotografiji koju je Jang objavio na Instagramu, kantautor drži bocu s natpisom “SPONSORED BY NOBODY”. Neke od reči pesme glase: “Ain’t singing for Pepsi/ Ain’t singing for Coke/ I don’t sing for nobody/ Makes me look like a joke.” Pesma se nalazi na Youngovom 16. solo albumu istog imena, objavljenom 1988.

Kao što Pitchfork primećuje, Jang je možda izgubio pravo veta na sponzorske ugovore za pesme uključujući “Old Man” kada je prodao polovinu svog kataloga Hipgnosisu prošle godine. To uključuje autorska prava i prihode za otprilike 1.180 pesama.

NIL JANG NAMERAVAO JE OKUPI LED ZEPPELIN, A KADA TO NIJE USPEO, NAPISAO JE PESMU O NJIMA…

Beckova obrada puštena je dan nakon što je NFL objavio da će Rijana biti izvođačica u poluvremenu Super Bowla 2023. budući da je prvobitno najavljena Tejlor Svift odbila nastup.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime