Nemanja Jovanov, član žirija MMF: Ukinuti su duvači vatre, blatnjave livade, slobodan se*s, pušenje duvana… zato festival – mora da se dogodi

0
681
Oglasi
Nemanja Jovanov/Photo: Jelena Jovanov
Nemanja Jovanov/Photo: Jelena Jovanov

On je – movie maker. Ali ni blizu samo to.

Nemanja Jovanov je filmski umetnik i pisac, sa više od petnaest godina aktivnog snimateljskog iskustva. Od 2015. aktivno se bavi pisanjem. Objavio je roman “Belina”, za koji je dobio nagradu Zlatni Pegaz 2017, na Sajmu knjiga u Beogradu. Profesor je kamere i fotografijei jedan od osnivača udruženja Foto Zavod 9, osnovanog radi negovanja vizuelne kulture. Član je UFUSa , sekcije glavnih snimatelja slike i UNS-a, ali sva ova faktografija premalo govori o ovom rođenom avanturisti koji uspeva da istovremeno ostane na zemlji i uvek nekoliko centimetara iznad nje.

Zašto Mobil Music Fest?

Zato! Nakon 2020, reč festival dobija sasvim drugo značenje! Istina, nije to jedina reč koja će od ove godine dobiti prišireno značenje u rečniku. Mobile, može značiti i da se festival pomera, ali i da je festival na “mobilnom“. Bilo kako bilo festival se pomera, ali za svakoga od nas nezavisno. Neko će ga poimati u klonji, neko na kauču, neko ga uopšte neće konstatovati…. a festival? Festival mora da se dogodi! Mora jer je to jedini pravi trenutak odmeravanja. Revija, smotra, test i sud! Čoveče, to je festival! Zabavlja učesnike koliko i posetioce. Ove godine, bez žamora, atmosfere, napetosti koja smrdi u vazduhu, prostutih piva (osim onih u dnevnoj sobi) i sličnih festvalština. Ko nas šljivi… ionako je sve odavno ukazalo na to da ćemo završiti po budžacima sa nekim spravama u rukama, preko kojih ćemo se družiti klikovima. Ukinuti su duvači vatre, blatnjave livade, slobodan seks, pušenje duvana, profinili smo se! Sada smo otuđeni, suptilni, osetljivi, bolešljivi, mobilni! Jedino još nismo ukinuli festival!

Zato… Mobil Music Fest i Headliner.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime