Neke revolucije ovako počinju… Sanitarium promovisao album “Udarac glavom”

0
443
Sanitarium, promocija albuma, Multimedia Music Reecord Store/ Photo: Allex
Oglasi

Članovi grupe Sanitarium predstavili su, pred brojnim prijateljima benda, svoj album prvenac “Udarac glavom” koji je objavljen u saradnji diskografske kuće Multimedia Music i portala Headliner.rs.

Izdanje “Udarac glavom” momci iz grupe Sanitarium “zaradili” su pobedom na drugom izdanju Mobil Music Festa, te se Aleksandar Ignjatović, u ime portala Headliner.rs, organizatora ovog festivala, najpre zahvalio direktoru Rodoljubu Stojanović koji je “na neki način spasao Mobil Music Fest”. On je zatim istakao da nije slučajno što je promocija ovog izdanja zakazana baš za 5. oktobar.

Sanitarium, promocija albuma, Multimedia Music Reecord Store/ Photo: Allex

– Mi u Headlineru verujemo, jako dugo, otkad smo upoznali Sanitarium i tu ekipu sa takvom energijom, da su to momci koji će da naprave revoluciju na ovdašnjoj muzičkoj sceni. Mi smo to prepoznali čim smo ih čuli prvi put ali oni su to morali da dokažu i dokazivali su svirkama po Srbiji, pobedama na festivalima, gde im je obećavano sve i svašta pa ništa od toga nije bilo… Konačno su došli na Mobil Music fest, gde su suvereno pobedili i gde su, kao nagradu, dobili svoj debi album, prvo u digitalnom izdanju a sada i u fizičkom. Znam koliko znači imati izdanje u u fizičkom obliku, oni ga sad imaju i stvarno mogu da budu ponosni na njega. Tu je deset pesama koje su sjajne na CD-u ali su još bolje uživo…“ rekao je Ignjatović i otkrio da je zapravo njegova supruga Aleksandra, koju domaća scena poznaje kao koncertnog fotografa, prva prepoznala Sanitarium:

Sanitarium, promocija albuma, Multimedia Music Reecord Store/ Photo: Allex

– Ona mi je preporučila da ih čujem, tako da, ako je neko “odgovoran” za sve ovo, onda je to ona!

Sanitarium ostvario san započet na Mobil Music Festu… Stigao CD “Udarac glavom”

Članovi grupe Sanitarium kao i uvek, bili su spontani i dobro raspoloženi. Gitarista Marko Narančić Narke je najpre najavio svirku u Beogradu:

– Koncertna promocija ovog albuma zakazana je za 1. decembar u Božidarcu. Goste ćemo naknadno objaviti…

Sanitarium, promocija albuma, Multimedia Music Reecord Store/ Photo: MM promo

Gitarisra Uroš Pajić Paja se samo kratko zahvalio svima koji su došli i mikrofon prepustio basisti Viktoru Kiralju Viku koji se osvrnuo na koliko mu znače ovaj bend i ovaj album:

– Jako sam zahvalan na nastupu na tom Bass Player festivalu koji je apsolutno promenio tok mog života u svakom mogućem smislu, jer sam baš tog dana upoznao ove ljude. Ovaj album, ovo parče plastike i papira jeste pravljeno sedam godina, ali to je sedam godina koje su ostavile neverovatne tragove na našim životima. Bilo je svega… i svađa i suza i besa, naravno i mnogo lepih stvari, proslava rođendana, jedno rođenje malog naslednika. Nama ovaj album znači mnogo više nego što može da stane u ovih 35 minuta.

Reč su na kraju dobili i oni koji su najkraće u ovoj ekipi. Bubnjar Petar Dajić Peca nije dugo dugo u bendu, albumu je doneo tek neki finalni dodir, ali je istakao da mu ovaj bend puno znači:

– To vam je kao porodica…

Luka Radovanović nedavno se priključio bendu, da im pomogne na lajv nastupima, u odsustvu originalnog vokala:

– Ja sam na promociju albuma došao na gotovo, ali baš mi je drago što sam dobio priliku da sarađujem sa ovim momcima i pevam u ovom bendu. Poznajem ih duži niz godina, i mislim da je Mobil Music Fest između ostalih i odgovoran za to što smo počeli privatno da se družimo. Drago mi je da su prepoznali i neki moj kvalitet i što smo se obostrano prepoznali. Kada su me pozvali da odmenim Žileta, uklopili smo se instant i da ćemo gađati još jače, još divljije!

Sanitarium, promocija albuma, Multimedia Music Reecord Store/ Photo: MM promo

Posebno oduševljenje kod prisutnih izazvala je video poruka koju je pevač benda Nenad Živković Žile poslao iz Nemačke, gde sada živi. On se zahvalio svima koji su bendu pomogli u dosadašnjem radu i izrazio sreću što je album “Udarac glavom” ugledao svetlost dana:

– Veliko je zadovoljstvo što se sve ovo, na kraju, u ovakvom obliku realizovalo. Ovo je bilo jako zanimljivo iskustvo. Toliko mi se dopalo, da jedva čekam i drugi album!

Aleksandar Ignjatović podsetio je prisutne i da je u međuvremenu otvoren konkurs za Mobil Music Fest 4:

– Iskoristio bih priliku da pozovem bendove da se prijave, da snime spot mobilnim telefonom u jednom kadru i da se na taj način prijave putem portala Headliner.rs, i da možda već za godinu dana oni budu ovde na mestu Sanitariuma!

Sanitarium, promocija albuma, Multimedia Music Reecord Store/ Photo: MM promo

Direktor Multimedia Music Rodoljub Stojanović otkrio je i da je trenutno u studiju ove diskografske kuće snimanje albuma još jednog pobednika Mobil Music Festa:

– Pobednik trećeg izdanja festivala – grupa Lisilo je u završnoj fazi snimanja, i mislim da će za nekih sedam do deset dana album biti u postprodukciji, tako da do kraja godine očekujemo i njihov album.

Album “Udarac glavom” grupe Sanitarium dostupan je na svim prodajnim mestima Multimedia Music, online na www.multimedia-music.com kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime