Svirajte, snimajte i osvojite album… Otvoren konkurs za MOBIL MUSIC FEST #4

0
1052
Mobil Music Fest 4
Oglasi

Sve što treba da uradite je…

Sigurno se sećate ovog slogana od prethodnih godina. Sad je vreme da ga iskoristimo po četvrti put.

Headliner.rs i Multimedia Music otvaraju novi konkurs za jedinstveno i originalno off&online takmičenje autorskih bendova – MOBIL MUSIC FEST #4!

U takmičenju u kojem mogu da učestvuju svi mladi bendovi i muzičari koji do sada nemaju objavljen muzički materijal, ali i bendovi i izvođači koji imaju objavljen najviše jedan studijski album, ne računajući EP.

Takmičenje sprovode portal Headliner.rs i izdavačka kuća Multimedia Music, uz podršku Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije, Sokoja, organizacije Prava interpretatora i OFPS-a.

LouD, Mobil Demo Fest/ Photo: 42 magazin

KONKURS

Bendovi i muzičari i dalje imaju jednostavan, ali krativan zadatak – da nam pošalju snimak jedne AUTORSKE pesme, zabeležen mobilnim telefonom – U JEDNOM KADRU. U obzir ćemo uzimati i snimke nastale na koncertima.

Snimke ćemo, kao i do sada, objavljivati na portalu Headliner.rs (preko našeg YouTube kanala) i čitaoci će moći da glasaju za one bendove i spotove koji im se najviše dopadaju, putem countera na YouTube kanalu i lajkova na FB stranici.

Konkurs je otvoren do 31. oktobra 2023. Ali ne čekajte, krenite već sada. Iskustva snimanja mobilnim telefonom svi već uveliko imamo, zar ne?

IZBOR

O najboljim bendovima odlučivaće publika, fanovi bendova i čitaoci portala Headliner.rs, zajedno sa stručnim žirijem koji će činiti predstavnici organizatora, uspešni muzičari, kao i stručnjaci iz oblasti audio-vizuelne umetnosti.

Za finalni deo takmičenja MOBIL MUSIC FEST #4 biće odabrano pet bendova.

Tri benda odrediće žiri, dok će preostale finaliste činiti dva benda koji su dobili najviše glasova publike, od onih koji nisu ušli u izbor žirija. Publika glasa za ukupan utisak (pesma + spot).

FINALE

Finale će biti održano u jednom od beogradskih rock klubova, u kojem će se bendovi uživo predstaviti žiriju i publici.

Tom prilikom biće emitovan i pobednički spot festivala, bez obzira na to da li se grupa našla u finalu ili ne.

Pobednik će biti odabran kombinacijom glasova žirija, prisutne publike i lajkova na FB stranici tokom direktnog prenosa na našoj Facebook stranici.

MMF#3 promo

NAGRADE

Pobednički bend dobiće priliku da objavi samostalni autorski album za etiketu Multimedia Music, uz medijsku podršku portala Headliner.rs i medijskih prijatelja festivala, kao i samostalni nastup u jednom od beogradskih rock klubova.

Svih pet bendova koji budu nastupili u finalu biće zastupljeni sa po dve pesme na kompilacijskom izdanju koje objaviti Multimedia Music i Headliner.rs.

Na Festivalu mogu da učestvuju bendovi i muzičari koji do sada nemaju objavljen muzički materijal, kao i bendovi i izvođači koji imaju objavljen najviše jedan studijski album, ne računajući EP.

Bendovi moraju da se predstave autorskom pesmom.

Bendovi svoj spot ne smeju objavljivati na svojim (ni na bilo kojim drugim) stranicama na društvenim mrežama, ili sajtovima, pre završetka festivala.

Spotovi se snimaju isključivo mobilnim telefonom u jednom kadru, korekcije u aplikacijama i računarskim programima su dozvoljene, kao i “podvlačenje” muzičke matrice.

Spotove slati putem wetransfera, na e-mail: headliner.rs@gmail.com

Uz spot priložiti:

Kratku biografiju
Fotografiju bendam sa navedenim autorom iste
Ime snimatelja
Model telefona kojim je spot sniman

Srećno! I…

#rokenrolsvuda

Šta smo uradili do sada…

Da podsetimo, prvi MMF održan je 2019. godine, pod nazivom Mobil Demo Fest, a Multimedia Music objavila je kompilacijski album Mobil Demo Fest #1 na kome su predstavleni bendovi finalisti prvog festivala – LouD, Mehanizam, Znoj, Oktava više i Funkier Project.

Mobil Demo Fest #1 cover

Kad je reč o debi albumu pobedničkog benda LouD, on je kompletno snimljen i imiksovan početkom 2020. u studiju 6 PGP RTS, ali uzbog nesporazuma unutar benda i dalje nije objavljen.

Pobednici drugog festivala, grupa Sanitarium, pre nekoliko nedelja objavila je album “Udarac glavom”, a nedavno je stiglo i fizičko izdanje, CD pod etiketom Multimedia Music i Headliner.rs.

Sanitarium – Udarac glavom, CD

Konačno, ponednici Mobil Music Festa #3 – grupa Lisilo – u studiju Multimedia Music upravo završava snimanje svog debi albuma, koji će biti objavljen do kraja godine.
.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime