Naljutila se Džudi Denč: Serija “Kruna” ušla je u grubi senzacionalizam

0
471
Oglasi
Džudi Denč/Photo: youtube screenshot

Glumica Džudi Denč zatražila je da se pre svake episode serije “Kruna” doda izjava o odricanju odgovornosti, kako bi se gledaocima skrenula pažnja da seriija nije istorijski tačna, piše Guardian.

U pismu koje je objavio Times, Denč je rekla da je Netflixov hit “izgleda spreman da zamagli granice između istorijske tačnosti i grubog senzacionalizma”, i to što se drama više približava današnjici.

Ona izražava zabrinutost da “značajan broj gledalaca, posebno u inostranstvu, može da pomisli da je ova verzija istorije potpuno istinita”.

TV serija Kruna/Photo: promo

Uprkos tome što su kreatori programa ove nedelje javno izjavili da je “Kruna” oduvek bila ‘fikcionalizovana drama’ i što su se odupirali svim pozivima da na početku svake epizode daju izjavu o odricanju odgovornosti…, možda je došao trenutak da Netflix ponovo razmotri ovaj svoj stav.

Denč je takođe primetila da su događaji koji su sadržani u predstojećoj petoj sezoni kao recimo da je kralj Čarls planirao da njegova majka abdicira, ili što je sugerisao da je njeno roditeljstvo toliko manjkavo da je možda zaslužila zatvorsku kaznu, surovo nepravedni prema pojedincima i štetni za instituciju koju predstavljaju.

Hjustone, imamo problem… Autori hit serije “Kruna” u poslednji čas menjaju scenario

Govoreći za Mail on Sundayy, bivši premijer ser Džon Mejdžor takođe je rekao da postoji scena koja očigledno prikazuje zaveru za svrgavanje Elizabete Druge kao i “gomila zlonamernih gluposti”.

TV serija Kruna/Photo: promo

Mejdžorov kabinet je saopštio da on nije ni na koji način sarađivao sa kreatorima serije “Kruna”, niti su mu se oni ikada obratili da provere bilo koji scenaristički materijal u ovoj ili bilo kojoj drugoj seriji.

“Kao što znate, razgovori između monarha i premijera su potpuno privatni i – za Ser Džona – I takvi će uvek ostati. Ali nijedna od scena koje prikazujete nije tačna na bilo koji način. Oni su fikcija, čista i jednostavna”, navodi se u saopštenju Mejdžorove kancelarije.

Netflix popustio pod pritiscima kraljevske porodice… Produkcija priznala: Serija “Kruna” je – fikcija

Kao odgovor na njegove komentare, portparol “Krune” je rekao da je ova serija uvek bila predstavljena kao drama zasnovana na istorijskim događajima.

– Serija pet je izmišljena dramatizacija, koja zamišlja šta se moglo dogoditi iza zatvorenih vrata tokom značajne decenije za kraljevsku porodicu – ono što su novinari, biografi i istoričari već pažljivo ispitali i dobro dokumentovali.

Serija “Kruna” vraća se na Netflix 9. novembra.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime