Na današnji dan prikazan je prvi film o Bondu… Džejmsu Bondu, glumio ga je Koneri… Šon Koneri

0
329
Dr. No, screenshot
Oglasi

Dana 5. oktobra 1962. godine prvi put je javno prikazan film o Džejmsu Bondu. Bio je to prvi od čak 27 filmova u uspešnom serijalu, a glavnu ulogu je tumačilo u tom periosdu čak sedam glumaca.

Veštačka inteligencija “smislila” kako bi trebalo da izgleda novi Džejms Bond

Serijal filmova o Bondu predstavlja ekranizaciju romana Jana Fleminga, engleskog književnika koji je služio kao obaveštajac u mornarici Ujedinjenog Kraljevstva. Fleming je u periodu između 1953. i 1966. napisao 17 romana o špijunu zaposlenom u britanskoj tajnoj službi MI6. Tematski, romani su prožeti temama poput pozicije Velike Britanije u svetu, uticajima rata, kolegijalnosti i naravno o popularnom “unutrašnjem neprijatelju”.

Zar su stvarno svi poludeli? Čuveni reditelj tvrdi: Džejms Bond Šona Konerija u osnovi je bio – silovatelj!

Ime prvog filma glasilo je” Dr. No” – prema imenu glavnog negativca. Legendarni škotski glumac Šon Koneri dobio je čast da prvi glumi Bonda, a u trileru na Jamajci uspeo je da savladati zlog doktora Juliusa Noa. Slavni nastup ostvarila je i švajcarska glumica Ursula Andres – prva tzv. Bond devojka.

Evo zašto Lijam Nison nikada nije postao Džejms Bond… Pred njim je bio ultimatum koji nije mogao da odbije

Film nije bio preterano ambiciozan, budući da je za troškove predviđeno tek milion dolara. Na iznenađenje producenata i ulagača – film je zaradio oko 65 miliona dolara od bioskopskih ulaznica. Takav uspeh zahtijevao je i nastavak, a filmovi o Bondu ne prestaju da se snimaju….

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime