Veštačka inteligencija “smislila” kako bi trebalo da izgleda novi Džejms Bond

0
383
Džejms Bond, Farska ostrva/printscreen
Oglasi

Da različiti alati veštačke inteligencije mogu zaista da stvore sve što čovek može da zamisli (a možda i malo više), već smo mogli da se uverimo zahvaljujući alatima kao što su Dall-E, MidJourney i slični.

Ali, čini se da bi veštačka inteligencija mogla i da sugeriše ko bi mogao da zameni Danijela Krejga u ulozi Džejmsa Bonda, piše Dnevnik.hr.

Evo zašto Lijam Nison nikada nije postao Džejms Bond… Pred njim je bio ultimatum koji nije mogao da odbije

Kompanija koja se bavi izradom video igara, Unwind Media, iskoristila je Googleov alat DeepDream AI i izjave producentkinje filmova o Džejsmu Bondu, Barbare Brokoli, kako bi saznali kako bi trebalo da izgleda budući Džejms Bond.

Glumac koji bi mogao da tumači Džejsma Bonda u budućim filmovima mora da bude Britanac, mlađi od 40 godina i da bude viši od 177 centimetara. Takođe mora da bude privlačan i da ima “ono nešto”.

Odabran najbolji Džejms Bond ikada… Anketa je bila velika, ali rezultati, kao i obično, diskutabilni

S obzirom na to da se novi Bond traži poslednjih nekoliko godina, a kao potencijalni naslednici Danijela Krejga spominjali su se brojni više ili manje poznati glumci, bilo je zanimljivo da se vidi hoće li veštački stvoreni Bond biti sličan nekome od njih, piše Daily Mail.

Finalni rezultat iznenadio je mnoge.

AI generisani Bond ima svetle oči, smeđu kosu i crtama lica podseća na neke od starijih glumaca koji su već tumačili ulogu Bonda. Međutim, pravo iznenađenje nastupilo je kada su mediji otkrili da AI generisani Bond veoma liči na britanskog glumca Arona Tejlora-Džonsona. Ovaj 32-godišnji Britanac, ne samo da ispunjava smernice koje je postavila producentkinja, već i liči na AI generisanu sliku. Osim toga, još pre nekoliko meseci njegovo se ime spominjalo kao jednog kod kandidata u užem izboru upravo za ulogu Bonda.

Idris Elba neće biti novi Džejms Bond… Održana tajna audicija, Aron Tejlor-Džonson je sada favorit

Da li će Tejlor Džonson zaista i da dobije ulogu Bonda ili će se producenti ipak odlučiti za nekog gotovo nepoznatog glumca, kao što su to ponekad radili u prošlosti, tek ćemo da saznamo.

Ali, čini se da bi AI mogao, u najmanju ruku, da pomogne i sugeriše kako bi glumac trebalo da izgleda, prenosi Zimo.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime