Muzičari ljuti na Rolling Stone zbog priče o poslednjim danima Tejlora Hokinsa… Nismo znali šta je tema članka, prevareni smo

0
291
Oglasi
Tejlor Hokins/Photo: YouTube screenshot
Tejlor Hokins/Photo: YouTube screenshot

Rolling Stone je obavio više od 20 intervjua sa prijateljima i saradnicima preminulog bubnjara Foo Fightersa Telora Hokinsa.

Među njima su bili i njegov dugogodišnji prijatelj Sas Džordan, bubnjar Pearl Jama Met Кameron i bubnjar Red Hot Chili Peppers Čed Smit. Frontmen Foo Fightersa Dejv Grol i ostali članovi benda odbili su da budu intervjuisani za ovaj članak, koji je izazvao brojne polemike:

PRIJATELJI TEJLORA HOKINSA TVRDE: UBIO GA JE LUDAČKI RASPORED FOO FIGHTERSA, ŽALIO SE DA JE ISCRPLJEN I HTEO JE DA ODUSTANE OD TURNEJE…

Publicista i menadžment benda demantovali su optužbe četiri novinara magazina iznete u članku, ali još nisu odgovorili na zahtev Yahoo Entertainmenta za komentar.

I dok je Džordan retvitovao članak Rolling Stonea, naizgled u znak podrške, i Кameron i Smit su osudili publikaciju – navodeći da su bili prevareni da veruju da će time odati počast Hokinsu, a ne razotkrivati bend.

– Tejlor je bio jedan od mojih najboljih prijatelja i učinio bih sve za njegovu porodicu. Rolling Stone me je zamolio da govorim o Tejloru za članak koji je trebalo da mu oda poštu i sigurno nisam očekivao da će to biti deo o njegovim poslednjim danima. Da sam to znao, nikada ne bih razgovarao sa časopisom, i izvinjavam se zbog bola koje je moje učešće u članku nanelo njegovoj porodici i njegovim muzičkim prijateljima. Nedostaje mi svaki dan – rekao je Smit ekskluzivno za Yahoo Entertainment.

Кameron je na Instagramu objavio izjavu u kojoj je izrazio slično žaljenje: “Кada sam pristao da učestvujem u članku Roling Stone, pretpostavio sam da će to biti proslava njegovog života i rada. Moji citati su izvučeni iz konteksta i oblikovani u narativ koji nikada nisam nameravao… Zaista mi je žao što sam učestvovao u ovom intervjuu i izvinjavam se što je moje učešće moglo naneti štetu onima prema kojima gajim samo najdublje poštovanje i divljenje”

Foo Fighters su bili jedan od prvih bendova koji su se aktivno vratili na scenu nakon što su ograničenja Covida ublažena 2021. godine.

KOLUMBIJSKE VLASTI: TEJLOR HOKINS JE U TRENUTKU SMRTI U ORGANIZMU IMAO 10 PSIHOAKTIVNIH SUPSTANCI

Rolling Stone je zapravo intervjuisao Hokinsa u njegovom domu u Los Anđelesu prošlog juna, kada je priznao da je bio “stvarno nervozan” zbog intimne klupske svirke.

– Imam veliku tremu, veliku, veliku, veliku. Trenutno sam u paklu – rekao je. Hokins je takođe pomenuo da je imao apneju u snu i uvećano srce i da se “stvarno trudi da shvati kako da nastavi da održi snagu mladog čoveka u telu 50-godišnjaka, što veoma je teško”.

Međutim, on je uverio novinare da je nedavno “sve proverio” kod lekara i da mu je rečeno da je u “neverovatnoj formi”.

Tejlor Hokins/ Photo: YouTube screenshot
Tejlor Hokins/ Photo: YouTube screenshot

Do sredine 2021, dok su se drugi bendovi još uvek vraćali u život nakon pandemije i imali nekoliko rezervisanih svirki, Foo su ponovo otvorili njujorški Medison Skver Garden samo pet dana posle emisije Canion Club; bili su headlineri nekoliko festivala, uključujući Lollapalooza; dobili su nagradu Global Icon na dodeli MTV Video Music Avards 2021; a Pol Makartni ih je uveo u klasu Rock & Roll Hall of Fame 2021.

FOO FIGHTERS OTKAZALI KOMPLETNU TURNEJU POSLE SMRTI BUBNJARA TEJLORA HOKINSA: VREME JE DA TUGUJEMO, DA SE ZBLIŽIMO SA SVOJIM VOLJENIMA…

Takođe su objavili horor-komediju “Studio 666” i nastupili na afterpartiju premijere filma u holivudskom Fonda teatru. Ukupno, bend je odsvirao oko 40 nastupa u 2021, ali prema rečima anominih sagovornika, Hokins je smatrao da “nema snage u sebi da održi raspored predviđen 2022”.

– Postoji samo nekoliko momaka u našoj profesiji koji još uvek sviraju ovu intenzivnu, energičnu rok muziku iz ’90-ih – objasnio je Кameron za Rolling Stone.

– Obojica smo morali da uspostavimo ravnotežu “nikada ne želimo da se žalimo”, ali postoje stvarne stvari u vezi sa onim što radimo koje su zaista jebeno izazovne i zaista teške. … To je kao da moramo da trčimo maraton svaki put kada izađemo na binu, samo zato što muzika traži tu vrstu energije.

HL/Izvor: yahoo.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime