Slavljenički koncerti Atheist Rapa i Ane Popović ovog vikenda u Barutani

0
242
Oglasi
Atheist Rap/ Photo: Mikica Andrejić (promo, Strangefear)
Atheist Rap/ Photo: Mikica Andrejić (promo, Strangefear)

Ovog vikenda u Barutani na Kalemegdanu publika će imati priliku da uživa u hiljaditom koncertu sastava Atheist Rap, kao i nastupu čuvene bluz gitaristkinje i pevačice Ane Popović i njenog benda.

ŽIVI SPORO, UMRI STAR… ATHEIST RAP PREDSTAVILI NOVU PESMU I OKRENULI NAOPAKO STARU ROKERSKU MANTRU

Jubilarni hiljaditi koncert legendarnog novosadskog punk rock benda Atheist Rap (kojim ekipa ujedno proslavlja i 33 godine karijere) biće održan u Barutani u petak, 20. maja, sa početkom u 20:00 časova.

– Hiljaditi koncert benda je nešto što nismo mogli ni da zamislimo da će nam se desiti kada smo počinjali, a i pre samo dve godine kada je počela pandemija, nismo bili sigurni da li ćemo dogurati do te cifre, iako nam je falilo još samo malo do jubilarnog broja nastupa. Međutim, pregurali smo kao ekipa sve nedaće u ovim olovno teškim vremenima i dočekali smo priliku da zajedno sa našim fanovima proslavimo ovaj nama, a verujemo i njima, veliki i dragoceni jubilej. Koncert u Barutaniće biti održan pre svega u čast svih koji nas bodre u prethodne 33 godine i bez kojih ne bismo danas bili tu gde jesmo. Upravo zbog njih ovog puta sviraćemo set listu koja će biti izbor najznačajnijih pesama benda iz svih perioda postojanja benda, ali i tri potpuno nove pesme koje publika u Beogradu nije još imala priliku da čuje uživo. Što se nas tiče, možemo sportskim žargonom da najavimo da ćemo ostaviti srce na terenu. Hiljaditi koncert se dešava samo jednom u karijeri i potrudićemo se da svima ostane u najboljem sećanju- izjavili su Ateisti.
Čuvena bluz gitaristkinja i pevačica Ana Popović nastupiće sa svojim bendom u nedelju, 22. maja, od 20:00 časova, u okviru evropske turneje na kojoj promoviše svoj
aktuelni album pod nazivom “Live for Live“.

Ana Popović/Photo: Ruben Tomas press promo
Ana Popović/Photo: Ruben Tomas, press promo

Povratak u rodni grad i proslavu dve decenije na sceni Ana Popović sa radošću najavljuje i kaže da su joj naročito dragi koncerti u Beogradu, budući da se ne dešavaju baš često.

– Nastup u mom rodnom gradu ne može da se poredi sa bilo kojim drugim. Jedva čekam da u Barutani 22. maja sa svojom publikom proslavim dve decenije od osnivanja benda i podelim novi zvuk i sve što me je inspirisalo proteklih godina. To će biti veliki miks svih mojih pesama i albuma. Dolazim sa šestočlanim bendom. Biće dosta funka, bluesa, rocka i soul muzike. Oni koji vole gitare imaće priliku zaista da uživaju, ali na sceni će biti i duvači… sve u svemu jedan dobar groove. Bend se uveliko raduje što dolazimo u Beograd jer znaju koliko to meni znači, koliko je naša publika divna. Promovišemo live album “Live For Live“, u slobodnom prevodu na srpski Živimo za uživo. To je presek moje karijere, jer je 2020. godine bilo 20 godina otkako sam osnovala bend pod svojim imenom. I taj album je kompilacija pesama u novim aranžmanima, sa raznih ploča iz različitih perioda mog muzičkog razvoja (“Trilogy“, “Like it on top“, “Can you stand the heat“) – poručila je Ana Popović pred koncert u Beogradu.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime