Monohrom objavio novi singl “Pucnji plave” i najavio treći album

0
96
Monohrom /Photo: press promo
Oglasi

Monohrom, alternativni indie rok bend, predstavio je novi singl “Pucnji plave” i spot za istoimenu pesmu, čime je najavio svoj treći album.

Novosadska četvorka je početkom ove godine potpisala ugovor s Kontra Rights izdavačkom kućom, pod čijim imenom će objaviti album pod nazivom “Radio tišina”.

Monohrom – Pucnji plove, artwork

– Treći po redu studijski album benda biće objavljen na jesen, a na njemu će se naći 11 novih pesama o urbanoj usamljenosti i neinspirativnoj pretencioznosti 21. veka. Dosta dugo smo razmišljali koji singl prvo da objavimo. Nešto što smo ranije obično radili je bilo da uzmemo najtvrđu pesmu i njome otvorimo album. Sada smo se odlučili za “Pucnji plave”, koja je sa “udicom” od dve gitare u kontri gotovo pop pesma – rekli su momci iz Monohroma.

Novosadski bend Monohrom osnovan je 2016. inspirisan britanskom alternativnom scenom 90-ih, indie rokom 2000-ih i rokenrolom 60-ih. Bend stvara autentičan zvuk koji spaja različite muzičke uticaje. Do sada imaju dva objavljena albuma: “Monohrom” (2016) i “Urbana usamljenost” (2021.).

Monohrom /Photo: press promo

Bend je nastupao na domaćim festivalima i mestima, kao i u regionu: Festivalu Exit, novosadskim klubovima Dom B-612, CK13 i Absolut, kao i klubovima u Rijeci, Zagrebu, Osijeku i većim gradovima u Srbiji. Na Dočeku Nove godine su delili binu sa Obojenim Programom i nastupali na Festivalu uličnih svirača.

Bend čine Oskar Marko, Nenad Šunjka, Nemanja Crnojević i Robert Forai.

Pogledajte spot za pesmu “Pucnji plave”:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime