Misili smo da je ovaj pakao prošao… Metallica odložila koncert, Džejms Hetfild pozitivan na Covid

0
342
Metallica/Photo: YouTube printscreen
Oglasi

Metallica je odložila zakazan koncert u Glendejlu, Arizoni, ovog vikenda, jer je frontmen benda Džejms Hetfild testiran pozitivno na Covid-19.

Drugi nastup benda na stadionu State Farm trebalo je da se održi u nedelju, 3. septembra. Metallica je svirala na istom stadionu 1. septembra, ali su morali da odsviraju kraći set jer se Hetfild borio sa problemima sa glasom koji se sada gotovo sigurno mogu pripisati Covidu.

Los Anđeles voli “svoju” Metallicu, ali Metallica to debelo plaća…

Drugi koncert će se sada održati sledećeg vikenda – u subotu, 9. septembra – kako bi se Hetfildu pružilo vreme da se oporavi od bolesti koja je bila u središtu globalne pandemije koja je nanosila beskrajne probleme muzičkim događajima uživo od 2020. do 2022. godine.

I baš kad su posetioci koncerata počeli da se navikavaju na to da se život vratio “u normalu”, Hetfildov pozitivan test pokazuje da još nismo potpuno bezbedni.

U saopštenju objavljenom na društvenim mrežama, Metallica kaže:

“Veoma nam je žao da najavimo da je zakazani M72 datum na stadionu State Farm odložen za subotu, 9. septembar 2023. godine, jer je, nažalost, COVID sustigao Džejmsa.

Izuzetno smo razočarani i žao nam je zbog svih neugodnosti koje smo vam uzrokovali; radujemo se povratku kako bismo završili M72 No Repeat vikend u Glendejlu sledeće subote.

Tako to radi Metallica: Pogledajte apsolutno epsku verziju “Whiskey in The Jar” sa Download festivala

Sve ulaznice za 3. septembar će biti važeće za koncert 9. septembra”.

M72 turneja obuhvata novi set na okruglom stejdžu, s kultim “snake pitom” benda smeštenom u centar stejdža, pružajući fanovima 360-stepeni pogled na nastup. Planirana je da traje do 2024. godine.

Na turneji sviraju dva koncerta u svakom gradu, s potpuno različitim setlistama svake večeri. Turneja podržava najnoviji album benda, “72 Seasons”.

Brojni koncerti su otkazani ili odloženi tokom pandemije Covid-19. Uticaj na muzičku industriju bio je težak i dugotrajan, a mnogi bendovi tvrde da su troškovi posle pandemije učinili turneje vrlo teškim, ako ne i nemogućim.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime