Maja Cvetković (E-play) gost-predavač na drugoj Besplatnoj muzičkoj radionici u Nišu

0
274
Oglasi
Photo: Promo
Photo: Promo

Štek House nastavlja sa ciklusom besplatnih muzičkih radionica otvorenog tipa, a gost-predavač na drugoj radionici biće Maja Cvetković basistkinja, vokal i tekstopisac benda E-play.

Radionica će se održati u sredu, 20. aprila od 18:00 časova u niškom klubu Feedback. Za prisustvovanje na radionici nisu potrebne prijave, a ulaz je slobodan za sve posetioce.

ŠTEK HOUSE ORGANIZUJE BESPLATNE RADIONICE ZA MLADE MUZIČARE U NIŠU

Kao što smo već rekli, drugi gost-predavač u okviru projekta BMR: Open season biće Maja Cvetković.

Kao glavni vokal i basista benda E-play već više od dve decenije se ističe kao autentičan predstavnik alternativne muzike.

Na radionici u klubu Feedback moći ćete da čujete i saznate o procesu autorskog izražaja u alternativnoj muzici što iz ugla basistkinje, vokala , tekstopisca i ženskog frontmena benda u Srbiji.

Spremite i svoja pitanja jer je odlična prilika da dobijete brojne savete iz prve ruke.

E-Play/ Photo D. Mataruga (longplay.rs, promo)
E-Play/ Photo D. Mataruga (longplay.rs, promo)

Bend E-play postoji od 1998. godine. Prvi istoimeni studijski album objavili su 2000. Njihovoj popularnosti umnogome je doprineo film “Munje” iz 2001. godine u kom su se našle dve numere ovog benda.

E- play je do sada objavio pet studijskih albuma: “E-play” (2001), “Crime” (2005), “Drago mi je da smo se upoznali” (2009), “Obični ljudi” (2013) i “Sloboda” (2018).

Ova alternativna rok grupa je redovan učesnik mnogih muzičkih festivala: Exit, Mikser, Aprilski susreti u beogradskom SKC-u, Green fest, Arsenal fest u Kragujevcu, NEXT festival u Užicu, Šabački letnji festival, Rock Village u Banatskom Sokolcu…

Održali su i dva značajna koncerta u inostrastvu, u Parizu za “Dan muzike” i u Bolonji povodom manifestacije “Dani Beograda”.

E-PLAY OBJAVIO SVOJ PRVI LIVE SPOT U KARIJERI… “SREŠĆEMO SE NEKI DRUGI PUT” SADA IMA NOVO ZNAČENJE

E-play je takođe bio učesnik i na “Eurosonic Noorderslag” festivalu (ESNS) u Holandiji koji je krajem januara 2021. održan u digitalnom formatu.

Za pesmu “Sloboda” dodeljena im je prva nagrada od strane muzičke emisije Radio-televizije Srbije “BUNT”. Ova numera je bila izabrana i za hit godine “Top liste Bunt“, po izboru urednika.

Takođe, bend je dobio i nagradu za pesmu godine od emisije BUNT za “Hotel Jugoslavija” koju su radili sa Momčilom Bajagićem Bajagom.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime