Luda ideja Šona Lenona: Želim da Ema Stoun glumi mog tatu Džona u filmu o Beatlesima, a ja ću mamu…

0
193
Šon Lenon, screenshot YouTube
Oglasi

Muzičar Šon Ono Lenon i sin slavnog para, Džona Lenona iz Beatlesa i konceptualne umetnice Joko Ono, jedan je od dobitnika ovogodišnjeg Oskara.

Lenon je na dodeli s filmašima Dejveom Malinsom i Bredom Bukerom preuzeo nagradu za najbolji kratkometražni animirani film “War Is Over! Inspired by the Music of John & Yoko Ono”, na kojem je bio izvršni producent. Kratki film inspiriran je pesmom Džona i Joko “Happy Xmas (War Is Over)” iz 1971. i prati dvojicu vojnika na suprotnim stranama u ratu koji igraju šah dok komuniciraju preko goluba pismonoše.

– Samo smo pokušali da odamo počast mojim roditeljima i pesmi koju su napisali – rekao je Lenon.

Pre dodele nagrada, u razgovoru za Variety, otkrio je šta misli o filmovima o Beatlesima koje će snimiti reditelj Sem Mendes koji planira da snimi četiri filma, a svaki će biti ispričan iz perspektive jednog člana benda.

– To je minimum koji vam je potreban da pokrijete epsku priču o Beatlesima. Trebaju vam četiri filma – rekao je Šon Lenon.

Sem Mendes snima film o Beatlesima, ali ne jedan nego – četiri… za svakog člana po jedan

Što se tiče glumca koji bi mogao da odigra ulogu Džona Lenona , iznenadio je javnost svojima odabirom osobe.

– Nadam se da bi Ema Stoun mogla da razmisli o tome jer je odradila odličan posao u filmu “Poor Things”. Mislim da je, ako želiš da se ostvariđ kao glumac, očigledan sledeći korak taj da se zaista potrudiš i postaneš Džon Lenon – rekao je i nasmejao se. Takođe se našalio da će u filmu on glumiti svoju mamu Joko Ono.

Ema Stoun u filmu Poor Thins, screenshot

Lenon se osvrnuo i na probleme koji se događaju kad se snima film o slavnim osobama kao što je njegov otac.

– Kad je neko tako slavan kao što je bio moj tata, jako je teško glumiti u takvom filmu. Bilo je nekoliko vrlo uspešnih biografskih filmova o muzičarima, “La Vie en Rose” i “Ray” bili su izvrsni filmovi. Ali mi to možemo da izvedemo i mislim da ćemo napraviti dobar posao i uzbuđen sam zbog toga – rekao je.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime