Kroz život se ide srcem… poručuje bend Kanda, kodža i Nebojša pred koncert ove subote u Zaječaru

0
294
Oglasi
KKN, OK Fest 2021/Photo: AleX
KKN, OK Fest 2021/Photo: AleX

Jedan od ključnih bendova alternativne rok scene regiona – Kanda, kodža i Nebojša nastupiće u Zaječaru u subotu, 21. avgusta, od 21.00 sat.

Biće ovo njihov prvi samostalni koncert u gradu na Timoku posle skoro punih deset godina. Koncert će biti sastavljen od sjajnih prepoznatljivih hitova benda, ali i novih singlova, a mesto održavanja koncerta je Omladinski centar. KKN, oformljeni u osvit raspada SFRJ, sada već davne 1991. godine, proslaviće ovom prilikom svoj trideseti rođendan sa zaječarskom publikom.

Već rana pobeda na takmičenju neafirmisanih grupa Paliluska olimpijada kulture 1992. godine, bio je nagoveštaj velikog talenta, a nekoliko nagrada za najbolji album godine tokom dvehiljaditih doprinele su konačnoj afirmaciji benda i kod najšire publike. Tokom prethodne tri decenije, Kanda, kodža i Nebojša su odsvirali blizu 1.000 koncerata, objavili 9 studijskih albuma i opstali zahvaljujući pre svega svojoj iskrenosti i istrajnosti. Bend je zasluženo stekao status predvodnika roka naših prostora, a njihov opstanak na sceni i popularnost koja sa svakim novim albumom sve više raste, samo potvrđuju njihovu veličinu.

KKN, OK Fest 2021/Photo: AleX
KKN, OK Fest 2021/Photo: AleX

Kanda Kodža i Nebojša danas važe za jedan od najusviranijih bendova u regionu. Njihov zvuk je bolji nego ikada, a energija na njihovim koncertima jača nego ranije.

I dalje učeći na putu, KKN na svakom nastupu sviraju “koncert svog života” kojim poništavaju nametanje sveopšte bespomoćnosti. Njihova muzika je spoj melanholije i vedrine, bluza i psihodelije, kojim ovaj sastav pokušava da nas izdigne iznad konfuzno-apatične stvarnosti. Iskusno i nezaustavljivo KKN se uvlače pod kožu, ne ostavljajući nikoga ravnodušnim. Sve ekstaze, svi sunovrati, sve radosti i boli koje su doživeli, nalaze se u njihovim pesmama.

– Nismo se štedeli ni u jednoj noti, niti u jednoj reči – poručuju KKN.

Kroz život su, kako kažu, uvek išli srcem.

– Slušaj svoje srce na prvom mestu, ali nemoj da zapostavljaš razum ni slučajno. Znači, budi pametan i budi. Prati logiku srca, tako kaže i Džon Lok. Uvek smo pratili srce, bili verni nekim višim silama, radili iz ljubavi, bez nekih kalkulacija, pa tako i sad, a i ubuduće, nadam se. Mislim da je za nas to jedini način. Kad bi se to promenilo, sumnjam da bismo mogli da postojimo kao bend, a i kao ljudi – poručuje Oliver Nektarijević, frontmen KKN.

Ulaznice za zaječarski koncert su u prodaji i mogu se kupiti u Omladinskom centru po pretprodajnoj ceni od 700 dinara, dok će na dan koncerta koštati 800.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime