Koverdejl pauzira cele godine, ali poručuje: Vratiću se, imam 72, ali moja strast je mnogo mlađa od mene…

0
339
Whitesnake/ Photo: AleX
Oglasi

Dejvid Koverdejl ostaje pri svojim dugoročnim planovima za oproštajnu turneju benda Whitesnake, ali priznaje da su njegovi aktuelni zdravstveni problemi, uključujući povređeno rame, otežali određivanje kada će se vratiti na turneju.

Različite bolesti u kampu Whitesnake dovele su do toga da grupa otkaže svoje evropske koncerte prošlog jula, između ostalih i onaj u Beogradu.

Jbg… Whitesnake otkazali celu turneju, ništa od koncerta u Beogradu!

Gitarista Reb Bič je propustio nekoliko nastupa, dok se bubnjar Tomi Oldridž takođe suočio sa neotkrivenom bolešću. Koverdejl je na kraju bio primoran da povuče bend sa turneje kada je njegovo zdravlje navelo lekare da mu izdaju naređenje da prestane da nastupa.

Ubrzo nakon toga, pevač je najavio da će Whitesnake takođe povući svoje planirane oproštajne predstave u SAD i Kanadi sa Scorpionsima, navodeći kao krivca “upornu infekciju gornjih disajnih puteva”.

– Prošle godine sam bio tako neverovatno kompromitovan od, bez ikakve sumnje, najgore infekcije sinusa koju sam ikada imao u životu. I kao pevač, poznajem ih kao jebene rođake – rekao je Koverdejl za UCR sada. – Ovo je bila jedna od najružnijih bolesti koju mislim da sam ikad imao. Sedam meseci sam uzimao sve jače antibiotike i užasne prednizon steroide.

Preminula Tauni Kitn, lepotica iz spotova Whitesnake i bivša žena Dejvida Koverdejla

Kaže da su ga lekari ohrabrili na pregledu u januaru, napominjući da bi “ostaci ove smešne infekcije trebalo da budu u redu, a da ja nastavim sa sprejevima za nos”. Ali on je već savetovao svoje kolege iz benda da naprave druge planove, rekavši im:

– Ne znam u kakvom ću stanju biti 2023.

Whitesnake/ Photo: AleX

Umesto turneje, on će godinu dana provesti radeći na raznim projektima, uključujući predstojeći box set “Still Good to Be Bad”, koji nudi prošireni pogled na album benda iz 2008. “Good to Be Bad” i stiže 28. aprila. Takođe, nastaviće da pravi i novi muziku.

Koverdejlova bela zmija guta gitariste… Kroz Whitesnake ih je do sada prošlo – čak 12!

Možda najvažnije, vreme van scene će dati Koverdejlu priliku da se pozabavi povređenim ramenom

– Nekako sam znao da će to biti problem – kaže on – od bacanja stalka za mikrofon i sličnih stvari.

On smatra da će produženo vreme rehabilitacije na kraju biti vredno čekanja.

– Kada najavite nešto poput oproštajne turneje, svakako, želim da to budu najbolji nastupi koje ste ikada radili – objašnjava on. – Želim da budu nezaboravni za mene i publiku.

Whitesnake objavili CD i dvostrki LP (crveni, naravno) sa svojim najboljim ljubavnim pesmama

Koverdejl hvali trenutnu postavu Witesnakea koja sada uključuje dvojicu klavijaturista – što je znak njegove dugogodišnje ljubavi prema Spooky Toothu.

– Bio je to super, super bend za rad – oduševljen je. – Oie su i dalje “zmije”, iako su zauzeti drugim stvarima.

Otac (i menađžer) Dina Jelusića: Moj sin nije napustio Whitesnake, njegove reči “to je gotova stvar” su izvučene iz konteksta

Budućnost Whitesnakea ostaje neizvesna, ali u međuvremenu, Koverdejl nije bez posla. „

– aista ne znam kada ćemo se vratiti na scenu – kaže on. – Ove godine ću imati 72 godine. Ali, znate, moja strast je mnogo mlađa od mene, posebno sa novim kreativnim timom koji imam, koji istovremeno radi na ovim nasleđenim projektima i novim stvarima.

HL/Izvor: UCR

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime