Home»Muzika»Preminula Tauni Kitn, lepotica iz spotova Whitesnake i bivša žena Dejvida Koverdejla

Preminula Tauni Kitn, lepotica iz spotova Whitesnake i bivša žena Dejvida Koverdejla

5
Shares
Pinterest Google+
Tauni Kitn/printsvreen
Tauni Kitn/printsvreen

Džuli E. “Tauni” Kitn preminula je u 59. godini. Poznata ljubiteljima roka iz 80-ih kao zvezda video spotova Whitesnakea i omota albuma benda Ratt, glumila je i u filmovima poput “Bachelor Party” i “Witchboard”.

Kako prenosi Variety, Kitn je umrla u petak uveče u svom domu na plaži Newport Beach u Kaliforniji, a uzrok smrti tek treba da se utvrdi.

Kitn je upoznala i počela da se se zabavlja sa gitaristom benda Ratt Robinom Krozbijem dok su još bili u srednjoj školi u San Dijegu, a kasnije su poslužili kao model za cover debitantskog  istoimenog EP-a benda iz 1983. i njihovog debitantskog studijskog albuma “Out of the Cellar” iz 1984. godine.

– Bila je to nešto kao prva ljubav – rekao je Krozbi, koji je preminuo 2002. godine, o njihovoj vezi u televizijskom intervjuu za American Journal. – Dugo je sve bilo kao med i mleko, znate, ona je divna devojka, to je jasno”.

Julie E. ‘Tawny’ Kitaen, conocida por sus papeles en videoclips de WHITESNAKE, entre ellos “Here I Go Again”, y ex…

Posted by Rock & Metal Para Ellas & Ellos \m/ on Saturday, 8 May 2021

– Živela sam s njim – rekla je Kitn u podcast epizodi Rock Talk Vith Mitch Lafona. – Zajedno smo se preselili kada smo imali 15, 16 godina. Tako sam imala u spavaćoj sobi narandžaste Marshall kutije i živeli smo sa basistom. Bend u kojem je bio zvao se Fenomen. To je bio bend u kom je bio pre nego što je otišao u Los Anđeles. Da, ošišala sam sve momke u bendu (smeh), bila sam frizerka, bila sam, znate, u fatonu “Ovo ćete nositi”.

Kitn se takođe pojavljivala u raznim muzičkim spotovima za Whitesnake, uključujući “Here I Go Again”, “Still of the Night”, “Is This Love” i “The Deeper the Love”. 1989. godine udala se za pevača Dejvida Koverdejla, ali par se razveo već 1991. godine.

Koverdejl je odmah prokomentarisao tužne vesti, tvitujući da se “upravo probudio sa vrlo tužnim, neočekivanim vestima … Čekajući potvrdu, ali ako je to istina, moje iskreno saučešće njenoj deci, porodici, prijateljima i obožavaocima”.

– Klaudija Šifer je trebalo da bude “Whitesnake žena“, dok je bila devojka iz Guess Jeansa – rekao je Koverdejl za Heavy Consequence, sećajući se prvobitnih planova za video “Here I Go Again”. – Ali to se raspalo i vodio sam Tauni na večeru, kada me je nazvao reditelj Marti Kalner i rekao: “Morate da navratite, imamo problema”. Otišli smo do njegove kuće na putu za večeru, on je otvorio vrata i vilica mu je pala na pod – kao što znate, Tauni je bila apsolutna lepotica – i rekao je, ‘To je ona! Ona je Whitesnake žena!’. A ja sam rekao, ‘Marti, ovo je moja prijateljica. Ona je glumica”. A ona je rekla: ‘Ne Dejvide, srećna sam što to radim!’

Kasnije u životu, Kitn se borila sa zavisnošću i suočila se sa zakonom. To uključuje hapšenje zbog zlostavljanja supružnika 2002. godine i optužbe za posedovanje kokaina 2006. godine i vožnju pod uticajem droge 2009. godine.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

Previous post

Da li je ovo recept za preživljavanje... Berlin službeno proglasio noćne klubove kulturnim ustanovama

Next post

Nikola Ðuričko na Festu: Nisam ja otišao iz Beograda i Srbije... samo sam karijeru  preselio u Ameriku

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *