Konstrakta ode u glumice… Ana Đurić u slovenačkoj crnohumornoj drami “Iskupljenje”

0
463
Konstrakta/ Photo: youtube.com printscreen
Oglasi

U Sloveniji je u toku snimanje novog dugometražnog filma Sonje Prosenc. Reč je o crnohumornoj drami pod nazivom “Iskupljenje” (na slovenačkom “Odrešitev”), u kojoj su glavne uloge poverene Katarini Stegnar i Marku Mandiću, dok jednu od sporednih uloga tumači srpska pevačica Ana Đurić Konstrakta.

Filmski centar Srbije je podržao nastanak ovog filma, a u njegovoj produkciji učestvuje i kuća Living Pictures iz Beograda.

Konstrakta: Nisam muzički obrazovana, imam 43, nisam neka pevačica… pitanje je samo koliko dugo će sve ovo da me zabavlja

“Iskupljenje” je treći dugometražni igrani film rediteljke i scenaristkinje Sonje Prosenc. Priča prati naizgled savršenu porodicu koju čine supružnici Olivija i Aleksander, kao i njihova kćerka Agata. Dolaskom 25-godišnjeg Julijana njihovi životi se okreću naglavačke i otkrivaju nefunkcionalnost njihovih međusobnih odnosa. Kroz humor, “Iskupljenje” istražuje temu emocionalno ispražnjenih elita i smešta je u kontekst savremenih društvenih problema. Glavne uloge u filmu tumače Katarina Stegnar, Marko Mandić, Mila Bezjak i francuski glumac Alioča Šnajder, piše N1.

Konstrakta – In Corpore Sano/Photo: instagram screenshot

Ekipu filma čini šaroliki spoj profesionalaca iz Slovenije, Hrvatske, Francuske, Italije, Norveške i Srbije. Pored Ane Đurić Konstrakte, koja glumi i peva u filmu, u srpskom delu ekipe su maskerka Tina Šubic i srpski koproducenti Dimče Stojanovski i Stefan Orlandić (Living Pictures), piše FCS.

Konstrakta: Nijedna evrovizijska pobeda neće dotaći vladajuće strukture koje odlučuju o našim životima

Film Sonje Prosenc podržale su Slovenije, Italija, Norveška, Srbija i Hrvatska. Producent filma je producentska kuća Zavod Mono na čelu s Rokom Sečenom. Koproducenti filma su Incipit Film iz Italije, Incitus film iz Norveške, Wolfgang & Dolly iz Hrvatske i Living Pictures iz Srbije. Uz Slovenački filmski centar (SFC), produkciju filma su podržali italijansko Ministarstvo kulture i Friuli-Julian Film Commission (FJK), Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Filmski centar Srbije (FCS), Audio-vizuelni fond FJK i TV Slovenija.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime