Home»Muzika»Konstrakta uoči nastupa na ŠA Festu: Nijedna evrovizijska pobeda neće dotaći vladajuće strukture koje odlučuju o našim životima

Konstrakta uoči nastupa na ŠA Festu: Nijedna evrovizijska pobeda neće dotaći vladajuće strukture koje odlučuju o našim životima

4
Shares
Pinterest Google+
Arsenal fest 2. jul 2022 - Konstrakta/Photo: AleX
Arsenal fest 2. jul 2022 – Konstrakta/Photo: AleX

– Evrovizija je često poligon za izražavanje društveno-političkih stavova, ali pitanje je koliko to ima smisla i koliko ima zaista uticaja na politiku. Rekla bih da nema i nažalost nijedna evrovizijska pobeda neće dotaći vladajuće strukture koje odlučuju o našim životima – rekla je je Ana Đurić Konstrakta u intervjuu za Nezavisne, pred nastup sa svojim bendom na ŠA Festu u Prijedoru.

– Nastupamo kao Konstrakta i Zemlja gruva. Kako je u pitanju festivalski nastup, trajaće malo kraće od samostalnog koncerta i izvešćemo sve pesme koje su objavljene kao Konstrakta i one koje odaberemo od Zemlje gruva – kazala je Konstrakta, koja je osim o ŠA Festu govorila o uspehu pesme “In corpore sano”, o festivalima, alternativnoj, mejnstrim i muzici uopšte.

ŠA FEST OD 27. DO 30. JULA U PRIJEDORU… RAMBO AMADEUS, KONSTRAKTA, GORAN BARE, HLADNO PIVO… SAMO SU NEKA OD IMENA OVOGODIŠNJEG IZDANJA FESTIVALA NA SANI

Odgovarajući na pitanje koliko su joj dragi “festivali revijalnog tipa za razliku od takmičarskih”, kazala je kako nije ljubiteljka takmičenja:

– Mi smo se i na nacionalno takmičenje za Pesmu Evrovizije prijavili ne bismo li prikazali široj publici šta radimo, ali naše mesto, kao autorskog sastava, jeste pre na festivalima koji nisu takmičarski.

– Incident je utoliko što se izašlo iz uobičajenih tokova. Nismo mi tu usamljeni slučaj, dešava se to s vremena na vreme. I Laka, na primer, na neki način je bio incident. Takvi incidenti su potencijalna tačka neke promene, novotarije, koja će kasnije najčešće biti uvučena u mejnstrim. Mene incidenti raduju zbog tog prozora u nešto ‘drugo’ i volela bih kad bi slučajevi poput slučaja Konstrakta podstakli zainteresovanost i radoznalost publike za sadržaje koji su van mejnstrima, ali možda je to preambiciozno – ocenila je umetnica.

KONSTRAKTA JE – KLASIKA… EVO KAKO ZVUČI “IN COPROPE SANO” U VERZIJI ZA GUDAČKI KVARTET

Kako je dodala, nisu imali nikakve “diverzivne” ambicije kad su se prijavili na Pesmu za Evroviziju 2022.

– Jednostavno, radili smo svoju stvar, onako kako radimo svoje stvari. I možda je ta naša neproračunatost, odnosno to što nismo radili onako kako zamišljamo da publika zamišlja da treba, ono što je prepoznato. Mi smo bili mi – objasnila je ona.

I ŠTA ĆEMO SAD?! KONSTRAKTA NIJE POBEDILA NA EVROVIZIJI, ALI NAM JE POKAZALA DA SVETLO NA KRAJU TUNELA IPAK POSTOJI…

Prema njenim rečima “najviši domet bi bio kad uspeš kroz zabavu da približiš ljudima neku problematiku ili da podeliš neke teme”.

– Znači mi kad se ljudi zabave kroz našu muziku, kada promišljaju, diskutuju. Kad sam bila mlađa, značilo mi je da proživljavam i promišljam kroz muziku i tekst pesme, da prolazim kroz emocije. Kada čujem da je nekom naša muzika to isto obezbedila, to mi dođe kao veliko priznanje. Bilo je toliko reakcija i mimova, ne sećam se svega, ali obožavam duhovitost naših ljudi.

HL/Izvor: Nezavisne

Previous post

Teorija zabave na Savi... Nikola Vranjković 4. avgusta na Zappa Barci

Next post

"Donji dio neba“... The Bechars predstavili prvi video singl

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.