Konferencije, showcase, muzički događaji… Kontakt konferencija od 21. do 24. marta u Beogradu

0
137
Kontakt konferencija foto Damir Ibisbegović_Zappa Baza
Oglasi

Šta je zajedničko Benksijevom najboljem prijatelju, osnivaču Massive Attacka i najvećim festivalskim magovima sa kraljevskom titulom? Kontakt konferencija!

Upoznajte ih i slušajte besplatno sa 200 delegata iz 11 zemalja u trodnevnom konferencijskom programu Kontakt konferencije, showcasea i festivala. Još 26 muzičkih izvođača pored toga, na 5 lokacija u Beogradu, obećavaju neponovljivo iskustvo na najznačajnijoj muzičkoj konferenciji u zemlji.

Neno Belan & Fiumens otvaraju muzički program Kontakt konferencije

U organizaciji producentske kuće Kontakt konferencija, promoterske kuće Odličan Hrčak i Centra beogradskih festivala – CEBEF, uz podršku British Councila, a pod pokroviteljstvom Grada Beograda, novo izdanje Kontakt konferencije, showcase i festivala očekuje nas od 21. do 24. marta. Osmu godinu zaredom Beograd postaje centralna i nezaobilazna tačka susreta muzičkih profesionalaca, ne samo iz regiona, već iz celog sveta, a koncertna publika uživa u ekskluzivnim muzičkim sadržajima.

Kontakt konferencija foto 2 Dusan Milenkovic CEBEF

Dokaz tome je nikad veći odaziv delegata na programske teme koje povezuju muzičke scene, gradove i države, aktivno pomažući izvoz domaćih izvođača, ali i poboljšanju kvaliteta klupske i festivalske scene.

U svojoj misiji Kontakt ne pravi razliku između velikih i malih protagonista, te aktivno radi na povezivanju pojedinaca i institucija, akademske i preduzetničke scene, nevladinog i javnog sektora.

Jarboli, Koikoi, Bojana Vunturišević, Letu Štuke I Neno Belan u revijalnom delu Kontakt konferencije…

Glavni cilj Kontakta je profesionalno druženje, učenje i umrežavanje pripadnika muzičke scene zemalja bivše Jugoslavije, čiji se muzički ekosistem tematizuje kao zajednički poslovni i kulturni prostor i uvodi u svetske kulturne i tržišne tokove. Tako će ove godine, zahvaljujući partnerstvu sa British Council-om, vodeće globalne agencije učestvovati u Kontaktu kao glavnoj konferenciji kod nas, koja se bavi unapređivanjem kreativnih industrija Srbije i regiona.

Kontakt konferencija foto 1 Belkisa Abdulovic CEBEF

Predstavnici najvećih svetskih agencija – United Talents Agency (UTA), Creative Artists Agency (CAA) i William Morris Agency (WMA), polemisaće o pogledima na naše tržište, na našu zemlju, podeliće svoje iskustvo u saradnji sa kulturnim delatnicima sa naših prostora, ali i o poteškoćama oko dovođenja velikih svetskih imena na našu geografsku širinu i dužinu.

Kontakt konferencija ove godine može da se pohvali brojnim delegatima, njih skoro 200. Tu su imena poput:

– Chris Tofu – jedan od vodećih ljudi britanske festivalske scene, koji tokom godine učestvuje u organizaciji više desetina festivala, a koji je za svoje zalaganje u ovojoblasti dobio priznanje od britanske kraljice Elizabete II;

– Malcolm Haynes – najbolji prijatelj čuvenog Banksy-ja, koji je učestvovao u brojnim njegovim projektima, a pre toga i u građenju nadaleko čuvene bristolske muzičke scene,

– Grant Marshall, poznatiji kao Daddy G, osnivač Massive Attacka

– Gordon Mason, Carlos Abreu, Jake Beaumont-Nesbitt, Tor Breon, kao i brojni direktori i predstavnici važnih institucija; promoteri, buking i PR agenti i druge ključne osobe regionalne i evropske muzičke scene.

Kontakt konferencija foto Damir Ibisbegović_Zappa Baza 1

Moderna muzička produkcija i savremene tendencije, žensko preduzetništvo, funkcionisanje nevladinog sektora i javnih institucija, uvođenje novih muzičkih profesionalaca u poslovne tokove, EX-YU vremeplov kroz ploče i priče – samo su neke od tema konferencijskog dela osmog Kontakta.

Konferencijski, dnevni program, od 21. do 24. marta održaće se na više lokacija u gradu i otvoren je za sve zainteresovane, kako iz sfere muzičkog biznisa i kreativnih industrija, tako i za profesionalce iz srodnih oblasti, studente i muzičare. Prisustvo konferencijskom delu programa se ne naplaćuje.

Večernji, revijalni program, podrazumeva showcase segment Kontakta koji svake godine donosi Hali Gali, ali i koncerte najtraženijih regionalnih izvođača. Pored Nena Belana i grupe Fiumens, Letu Štuka, grupe KoiKoi i Bojane Vunturišević, posebna poslastica za muzičke sladokusce biće dva koncerta Jarbola, koji se posle osam godina vraćaju koncertima, a povodom obeležavanja 25 godina albuma “Dobrodošli”, ali i DJ set svetske atrakcije Daddy G-ja, osnivača Masive Attacka, koji vrlo retko priređuje ovakve susrete sa publikom.

Izložbeni program ovogodišnjeg Kontakta biće takođe ekskluzivan. Katarina Žutić će svoju prvu samostalnu izložbu slika u Beogradu prirediti upravo na Kontaktu. Njena prodajna izložba ,,Persefonin vrt – ruke čine dela“; biće postavljena od 19. marta do 8. aprila.

Program sa satnicom i programima po lokacijama, kao i upoznavanje svih delegata koje će Kontakt ove godine ugostiti dostupni su na sajtu www.kontakt.org.rs.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime