Koncerti na Zidiću… The Employed 12. jula na Platou Milana Mladenovića

0
68
The Employed/ Photo: Aleksandar Milutinović
Oglasi

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih kulturnih programa za sve Beograđane i goste našeg glavnog grada.

U dvanaestoj sezoni, nastavljaju da nam na otvorenoj sceni otkrivaju nove bendove i predstavljaju neke stare muzičke znance.

Ovog petka, 12. jula od 20:00 časova na Platou Milana Mladenovića nastupiće beogradski bend The Employed.

Photo: Promo

The Employed rokenrol sastav, članovi su se bavili muzikom još devedesetih u nekoliko bendova, a angažman u okviru ove grupe zvanično počinju 2019. godine.

Do sada su imali nekoliko nastupa, a trenutno su u fazi snimanja studijskog materijala.

Đorđe Đorđević je bio gitarista benda CS-1, Mirko Reljanović bubnjar u nekoliko bendova.

Dušan Jovanović je posle 2010, počeo da stvara autorsku muziku, koju je svirao na nekoliko kantautorskih festivala i na pesničkim večerima (FEST off 2012. u zgradi INEX film-a, Polet CANTout 2017, Poezin Žurka 2015, Poezin u Poletu 2016, Poezija grada u Peronu Savamale 2014, TROP VIII u Čitalištu 2016).

Počev od 2017. Dušan se sastaje sa bubnjarem Mirkom i gitaristom/basistom Đorđem sa idejom da svoje pesme uradi sa bendom u rokenrol maniru.

Od tada je bend menjao članove, ali većina ih je i dalje ostala u saradnji sa ovom osnovnom trojkom.

Teodora Perišić, koja svira bas ili klavijature, je znatno mlađa i njen dolazak označava početak nove faze u muzičkom angažmanu benda.

Za zvaničan početak postojanja benda The Employed, članovi smatraju godinu 2019, kada im se Teodora priključila, jer se tada kristalisao i stil muzike koji sviraju. To su različiti ritmovi u spoju sa hard gitarama, deonicama na klaviru i melodičnim tekstovima.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime