Bend Moram pitati Igora objavio spot za pesmu “13“

0
92
Moram pitati Igora/ Photo: Promo
Oglasi

Psihodelični fank-rok bend Moram pitati Igora iz Novog Sada objavio je prvi spot sa aktuelnog albuma “Besmislice/Nem tudjak az emberek hogy van Kiki“ (Multimedia Music), za pesmu “13“.

Numera se zove “13“. Morali bismo da pitamo Igora zašto se baš tako zove, možda baš zato što pesme nekad zovemo numerama. Tekst pesme nešto govori i o moranjima, i o pitanjima, pa poslušajte.

– Legenda kaže da se jedan ljubavni par okliznuo ovde. Vrag bi ga znao da li se zato ovo mesto zove Vražji kamen. U svakom slučaju, savršen krajolik za ono što je bila naša vizija pesme – izjavili su članovi benda.

Moram pitati Igora, kadar iz spota/ Photo: Promo

Spot je režirao Filip Markovinović (Mafin, Novi Sad). U spotu igra glumica Dina Dedovity Tomity, zaštitno lice benda Moram pitati Igora još od njihovih početaka.

Saradnja sa Filipom i Dinom će biti nastavljena i u spotu za pesmu “Offline“, koji je u pripremi, čime će biti zaokružena svojevrsna trilogija.

Moram pitati Igora, kadar iz spota/ Photo: Promo

Bend Moram pitati Igora (MPI) nastao je kao revival srednjoškolske sobne atrakcije iz devedesetih, kada je dvojac Zoran Injac – Igor Burić svoje pesme pisao, svirao i snimao, ne baš uvek tim redom, kao svojevrsne mix tapes.

“Koronarne“ 2020. bendu se priključio gitarista Nebojša Arsić. Dušan Nakić je počeo da svira bubnjeve kada je Moram pitati Igora već imao snimljen prvi EP “Elementarna logika“ (2021). Zatim se bendu pridružila i Dina Đilas, prvo kao prateći vokal, a kasnije i kao klavijaturistkinja.

Digitalno izdanje albuma “Besmislice/Nem tudjak az emberek hogy van Kiki“ bend je objavio u aprilu 2024. godine (Multimedia Music) i dostupan je na YouTube kanalu izdavača kao i na svim relevantnim muzičkim platformama.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime