Kad Nik Kejv perporuči najbolje pesme – Nika Kejva

0
295
Nik Kejv (Exit 2022)/ Photo: AleX
Oglasi

Australijski muzičar Nik Kejv ocenio je da je “Ghosteen” (2019) najbolji album, po bilo kom merilu, koji je ikada snimio njegov sastav The Bad Seeds.

Nik Kejv: Danas su buntovnici oni moji idu u crkvu i konzervativni su…

Pesma koju najviše voli je “Sad Waters” sa “Your Funeral My Trial” (1986).

“Plakao sam zbog njene skliske lepote kad sam je prvi put odsvirao mojoj tadašnjoj devojci Elizabet. Mislim da je “From Her To Eternity” verovatno najbolja rana Bed Seeds pesma, prvenstveno zbog izuzetno ekscentričnog sviranja gitare Blikse Bargelda”, napisao je Kejv na svom blogu theredhandfiles.com.

Odgovarajući na molbu novopečenih poštovaoca – koji su ga otkrili posle nedavnog gostovanja u podkastu Luija Teroa – da ih listom pesama bolje uputi u svoje stvaralaštvo, Kejv je odgovorio da nije najbolja osoba za to, jer su mu pesme vrlo lične i nema jasan uvid koje su dobre, a koje nisu.

– Na primer, mislim da je “Brompton Oratory”, snimljena iz jednog pokušaja na Kasiju nađenom u jeftinoj prodavnici, daleko bolja pesma od “The Mercy Seat”, za koju su bili potrebni meseci pisanja, nedelje snimanja i više “producenata” da je izmiksaju – priznao je Kejv.

Nik Kejv o pesmi koju je veštačka inteligencija napisala u “njegovom stilu”: Stiže Apokalipsa… ovo je s**nje

Pevač je, između ostalog, naveo da su možda stihovi “The Spinning Song” dobri koliko on to ume, ali da ostaje bolećiv prema “amfetaminskom pesničkom ludilu” oesme ‘The Curse of Millhaven”.

Kejv je priznao da bi iz čitavog niza složenih, nostalgičnih i drugih razloga radije slušao album “Nocturama” (2003) nego “Dig, Lazarus, Dig!!!” (2008), dodavši da je sve to “vrlo subjektivno, super zbunjujuće i podložno raspravi”, i da se dosta njegovih dugogodišnjih poštovalaca ne bi složilo sa njegovim izborima.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime