Nik Kejv o pesmi koju je veštačka inteligencija napisala u “njegovom stilu”: Stiže Apokalipsa… ovo je s**nje

0
120
Nik Kejv (Exit 2022)/ Photo: AleX
Oglasi

U svojoj poslednjoj poslanici na blogu The Red Hand Files, Nik Kejv kaže da su mu “desetine” ljudi, od kojih “većina bruji nekom vrstom algoritamskog strahopoštovanja”, poslali pesme koje je ChatGPT generisao “u stilu Nika Kejva” otkako je pušten u pogon u novembru, uključujući jedan od “Marka”, s refrenom:
“I am the sinner, I am the saint
I am the darkness, I am the light
I am the hunter, I am the prey
I am the devil, I am the savior”

Dobra vest je da Nik Kejv radi na novom albumu Bad Seedsa. Loša, ne ide mu baš najbolje…

“Dovoljno je reći, napisao je Nik, ne osećam isti entuzijazam oko ove tehnologije. Razumem da je ChatGPT u povojima, ali možda je to novi užas veštačke inteligencije – da će zauvek biti u povojima, jer će uvek morati da ide dalje, a smer je uvek napred, uvek brže. Nikada ne može da se vrati ili uspori, jer nas pomera prema utopističkoj budućnosti, možda, ili našem potpunom uništenju. Ko to opšte može da zna? Sudeći prema ovoj pesmi ‘u stilu Nika Kejva’ ipak ne izgleda dobro, Mark. Apokalipsa je na putu. Ova pesma je sranje” – napisao je Kejv i dodao:

Nik Kejv otkrio kako je nastala njegova jedina tetovaža …

“Ono što je ChatGPT, u ovom slučaju, je replikacija kao travestija. ChatGPT možda može da napiše govor ili esej ili propoved ili smrtovnicu, ali ne može da stvori pravu pesmu. Možda bi s vremenom mogla da stvori pjesmu koja se na površini ne može razlikovati od originala, ali će uvijek biti preslikana, neka vrsta burleske”, smatra Kejv.

Nik Kejv o Kanje Vestu: On je naveći umetnik generacije, zarobljen u najgorem aspektu svog karaktera..

Na kraju, on se zahvalio fanu koji mu je poslao pesmu.

“Mark, hvala na pesmi, ali uza svu ljubav i poštovanje ovog sveta, ova pesma je sranje, groteskno ismejavanje onoga što znači biti čovek, i ne sviđa mi se baš – iako, čekaj !, ponovno čitajući, naišao sam na redak koji mi nešto govori – ‘I’ve got the fire of hell in my eyes’.”

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime