Jedna je majka… Pogledajte kako je Meri Morelo na koncertu u Čikagu najavila bend svog sina kao – “najbolji f-king bend u Univerzumu”

0
234
Oglasi
Tom Morelo/Photo: facebook@Tom Morello
Tom Morelo/Photo: facebook@Tom Morello

Svet je juče obeležio Dan majki, a Tom Morelo, lider RATM, ućinio je to na poseban način.

Svaka majka voli da vidi uspeh svog deteta, a 1996. godine možda nije bilo ponosnije mame od Meri Morelo, koja je izašla na scenu u Aragon Ballroom dvorani u Čikagu ispred benda svog sina Toma da predstavi “najbolji jebeni bend u univerzumu” Rage Against the Machine.

“Opasna” sedokosa žena na sceni u beloj majici s natpisom Rage Against the Machine odgajala je svog sina Toma Morela u severnom predgrađu Čikaga poznatom kao Libertivil, a te noći 1996. njegov bend Rage Against the Machine bio je na vrhu muzičkog sveta, promovišući novi album te godine “Evil Empire” u mestu koje je bilo blizu mesta gde je njen sin Tom odrastao.

KVENTIN “ZLOPAMTILO” TARANTINO… MAJKA GA KAO KLINCA NIJE PODRŽALA I TO JOJ NIJE OPROSTIO. OSVETIO JOJ SE GODINAMA KASNIJE

U video snimku, Meri uz vrištanje publike najavljuje:

“Želela bih da predstavim najbolji jebeni bend u univerzumu. Iz Los Anđelesa, Kalifornija, Rage Against the…” – ostavljajući publiku da zaurla: “Machine” – dok drži pesnicu visoko u vazduhu, a zatim Zak de la Roš prilazi da je zagrli.

ŽENA, MAJKA, METALKA… SVOJOJ DECI DALA IMENA – SLAYER, PANTERA I METALLICA

Meri Morelo je bila učiteljica, a jedan od njenih učenika i Tomovih drugova iz razreda bio je Adam Džons iz Toola, koji se prisećao tokom podkasta Talk Is Jericho:

– Tom i ja smo odrasli zajedno. Tomova mama je bila moja učiteljica. Meri Morelo, ona je najkul dama koju ste ikada sreli.

RAGE AGAINST THE MACHINE STIŽU U ZAGREB 17. SEPTEMBRA

U kratkom dokumentarcu iz 2021. pod nazivom “Killing in Thy Name”, Tom Morelo je izjavio:

– Moja mama Meri je bela žena sa radikalnim glasom. Tri decenije je bila progresivna nastavnica u konzervativnoj srednjoj školi inspirišući učenike da izazovu sistem – u svojim delima i rečima uvek je poučavala da se rasizam nikada ne sme ignorisati i da se uvek mora suočiti sa njim.

I dok je Meri bila ponosna na svog sina u noći 1996. godine, Tom je bio podjednako impresioniran dostignućima svoje majke o kojima je pisao u postu na društvenim mrežama za Dan majki 2018. Govoreći o svojim dostignućima kroz decenije, Morelo se prisetio nebrojenih dela aktivizma i truda da podrži one kojima je potrebna, odakle je, nema sumnje, došao i snažan osećaj za aktivizam gitariste.

Pogledajte kako je MEri Morelo najavila bend svog sina publici u njegovom rodnom gradu:

HL/Izvor: loudwire.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime