Jazzbeats… Pijanisti Joakim Kun i Dominik Vanja na 38. Beogradskom džez festivalu

0
482
Oglasi
Beogradski džez festival, palakat/ Photo: Promo

Dom omladine Beograda od 26. do 30. oktobra predstavlja 38. Beogradski džez festival, koji će biti održan pod sloganom “Jazzbeats”.

U salama Doma omladine Beograda i MTS Dvorane biće održan 21 koncert u okviru 10 programskih celina, sa skoro 150 muzičara iz celog sveta, uz reprezentativno predstavljanje najtalentovanijih autora sa srpske džez scene.

“JAZZBEATS”… 38. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL OD 26. DO 30. OKTOBRA U DOMU OMLADINE BEOGRADA

I ove godine festival će ugostiti umetnike koji pomeraju granice džeza i donose žanrovsku raznolikost, unoseći novo uzbuđenje u ovaj muzički pravac.

U novijoj istoriji Beogradskog džez festivala publika je svedočila brojnim izuzetnim solo resitalima velikana svetskog pijanizma – nezaboravne koncerte održali su potvrđeni heroji klavirskog džeza Ketil Bjernstad, Bred Meldau i Lešek Moždžer, kao i mladi talenti Tigran Hamasjan, Nitaj Herškovic, David Penja Dorantes ili Marko Meskida.

38. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL… “JAZZBEATS” U RITMU FRANCUSKIH MUZIČARA

Ovogodišnji izbor sa dve strane, i generacijski i teritorijalno, oslikava najbolje u današnjem trenutku evropskog džez klavira.

Joakim Kun/ Photo: Promo

U Velikoj sali Doma omladine 29. oktobra nastupiće nesumnjivo najvažniji evropski pijanista današnjice i jedan od rodonačelnika evropskog puta u džez, Nemac Joakim Kun.

Miljenik domaće publike, umetnik koji vešto spaja neizmernu ekspresivnost sa lirskim tokovima, na trećem koncertu u Beogradu predstavlja melodični pogled na delo Orneta Kolmena, ikone avangarde sa kojim je pre četvrt veka ostvario impresivnu duo saradnju.

Dominik Vanja/ Photo: Jacek Poremba

Dan ranije, 28. oktobra, u Amerikani nastupa najtalentovaniji evropski mladi pijanista, Poljak Dominik Vanja, vraćajući se u Beograd posle sjajnog koncerta sa Maćejom Obarom 2019. godine.

U međuvremenu debitujući solo albumom za čuvenu produkciju ECM, Vanja hrabro nastavlja slavni niz umetnika koji su napisali zlatne stranice istorije ove kuće i solo pijanizma, među kojima su Kit Džeret, Čik Korija, Pol Blej, Ketil Bjernstad i Vidžej Ajer.

Ograničen broj vaučera za komplete ulaznica 38. Beogradskog džez festivala se može nabaviti na Ticket Vision blagajni u Domu omladine Beograda kao i onlajn.

Trenutna cena vaučera je 5000 dinara, a obuhvata sve koncerte u glavnom programu festivala (10 koncerata).

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime