Iznenađenje, Džejms Kameron konačno priznao: Postojao je jedan način da i Džek preživi Titanik …

0
328
Titanik/ Photo: movie promo
Oglasi

Džejms Kameron otkrio je da je Džek možda mogao da preživi brodolom Titanika.

Reditelj je godinama izbegavao spekulacije o tragičnom završetku filma “Titanik” iz 1997. godine. Ali, čini se da je lik Džek kojeg tumači Leonardo Di Kaprio možda mogao da preživi kako bi uživao u srećnom životu sa Rouz (Kejt Vinslet).

Džejmsu Kameronu dosta polemike, snima specijal kako bi dokazao da je u “Titaniku” Džek morao da umre…

Međutim, ova vest može da iznenaditi ljubitelje filma, jer je reditelj u decembru kategorički izjavio da su testovi pokazali da samo jedan od njegovih protagonista može da preživi. Međutim, čini se da je Kameron izostavio jedan scenario koji su istakli testovi – onaj u kojem je Džek možda mogao da preživi.

Otkriće dolazi u predstojećem specijalu National Geographica “Titanik: 25 godina kasnije sa Džejmsom Kameronom”. Specijal zapravo podstiče teoriju da je Kameron mogao da završi film, a da Di Kaprijev lik ne umre.

Džejms Kameron reditelj/screenshot YouTube Titanic 25th Anniversary Paramount Pictures

U specijalu se vidi kako režiser i tim kroz seriju testova postavljaju dva kaskaderska dvojnika, koji su skoro dovoljno identični za njegove dve vodeće zvezde 1997. godine.

Da su se Džek i Rouz setili jedne jednostavne stvari i on bi preživeo brodolom Titanika

U prvom testu, Kameron opovrgava teoriju obožavalaca da je na splavu bilo dovoljno prostora da i Džek i Rouz prežive. Kako navodi, iako vidimo da ima dovoljno prostora da “Džek i Rouz uđu na splav, sada su oboje potopljeni u opasnim nivoima ledene vode“.

U drugom testu Kameron ponovo pokušava da stavi i Džeka i Rouz na splav. Ovaj test vidi njihova tela postavljena tako da su njihove gornje polovine (što uključuje vitalne organe) ostali van vode. U ovom scenariju šanse da oboje prežive povećane.

Kameron ističe: “Iz vode mu je pomoglo silovito drhtanje tela. Mogao je da izdrži prilično dugo.”

Džejms Kameron, Titanik/Photo: YouTube printscreen

Međutim, problem sa ovim scenarijom je izdržljivost. Kaskaderi su bili dobro odmorni i u stanju da podignu gornji deo tela iz vode na duži vremenski period – za razliku od traumatizovanih i iscrpljenih Džeka i Rouz.

Ona je stvarno faca… Snimak intervjua Kejt Vinslet sa uzbuđenom mladom novinarkom postao viralni hit

U trećem i poslednjem testu Kameron traži od kaskadera da izvedu sve naporne aktivnosti kroz koje Džek i Rouz prolaze u filmu kako bi ih umorili. A reditelj je dodao i dodatni trenutak koji nije uključen u film: Rouz daje Džeku svoj prsluk za spasavanje.

Kameron ima objašnjenje:

– On se stabilizovao. Došao je na mesto gde bi, ako bismo to projektovali, mogao da uspe dok čamac za spasavanje nije stigao tamo. Džek je možda i mogao da bude živ, ali ima mnogo varijanti.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime