Home»Film»Da su se Džek i Rouz setili jedne jednostavne stvari i on bi preživeo brodolom Titanika

Da su se Džek i Rouz setili jedne jednostavne stvari i on bi preživeo brodolom Titanika

3
Shares
Pinterest Google+
Titanik/ Photo: imdb.com
Titanik/ Photo: imdb.com

Učenice jedne australijske srednje škole tvrde da su uspele da dokažu da su i Džek i Rouz u Titaniku mogli da prežive da su se setili jedne vrlo jednostavne stvari.

Abigejl Viks, Kristi Zeng i Džulija Damato su uz pomoć matematičke formule otkrile da su Džek (koga je igrao Leonadro Dikaprio) i Rouz (Kejt Vinslet) trebalo samo da svoje prsluke za spasavanje stave ispod drvenih vrata i tako na njima plutaju zajedno dok ne stigne pomoć.

Titanik/ Photo: imdb.com
Titanik/ Photo: imdb.com

Na ideju za istraživanje došla je Kristi posle gledanja filma “Titanik” i zapitala se kako je Džek mogao da poveća svoje šanse za preživljavanje. Za svoje otkriće dobile su i priznanje.

– Razmišljale smo koliko bi se plovnost vrata promenila s obzirom na broj osoba na njima. Vršile smo razne testove i eksperimente i istraživale razne materijale i njihovu sposobnost plutanja, uzevši u obzir one koji su bili u upotrebi u vreme kada je Titanik plovio – objasnile su devojke koje su oduševile svoje školske kolege, ali i profesore.

Izvor: cdm.me

Previous post

Neobičan ambijent, domaća atmosfera, druženje sa glumcima... Vikend u teatru Le Studio uz "Istrajnost" i "Raspareni par"

Next post

Vodimo vas u obilazak svetskih prestonica džeza...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *