Wtf? Hit Toma Džonsa “Delilah” više se neće izvoditi u pre utakmica u Velsu jer banalizuje ubistvo žene…

0
464
Tom Džons/Photo: youtube.com printscreen
Oglasi

Horovi koji su do sada pre početka ragbi utakmica i tokom poluvremena pevali hit Toma Džonsa “Delilah” više neće izvoditi tu pesmu širom Velsa jer je i službeno izbrisana sa spiska pesama Ragbi saveza Valsa (Welsh Rugby Union).

Iako je portparol stadiona Principality rekao za Sky News da je pesma uklonjena sa spiska za izvođenje tokom poluvremena tokom međunarodnih utakmica još 2015, sada su potvrdili da se više sigurno neće pevati. Međutim, nema još uvek zabrane za posetioce utakmica koji žele da pevaju tu pesmu.

To je čista izmišljotina… Tom Džons demantovao priče da se srušio pre nastupa u Budimpešti

Pesma “Delilah” postala je sporna pošto se digla buka oko kontroverznih stihova koji govore o tome kako je devojka Dilajla izbodena nožem pošto je njen ljubomorni suprug otkrio da ona flertuje sa drugim muškarcem, a koji kasnije moli za oproštaj nad njenim mrtvim telom.

Tom Džons završio na vrhu UK charta i postao najstariji muzičar kome je to uspelo

Portparol Principality rekao je:

– WRU osuđuje porodično nasilje bilo koje vrste. Prethodno smo tražili savet od stručnjaka vezano za pitanje cenzuriranja pesme i uz dužno poštovanje svesni smo da je to problematično i uznemirujuće za neke obožavaoce zbog same teme pesme.

Velšanin Tom Džons komentarisao je takođe kontroverze vezane uz tekst pesme, i izjavio za Sky News da su ljudi pesmu shvatili previše doslovno, odbacivši tvrdnje da se trivijalizuje nasilje nad ženama.

Ser Tom Džons priznao: Koristim vijagru, ponekad je dobro imati i malu pomoć…

Dafid Ajvan, čija se velška himna “Yma O Hyd” sada peva po stadionima, rekao je tim povodom:

– Pesma o ubistvu nastoji da banalizuje ideju ubistva žene. Šteta je što su ove reči sada uzdignute do statusa sekundarne nacionalne himne – rekao je on.

Međutim, on se protivi zabrani izvođenja te pesme:

– Zabrana pesama nije nešto što bih ikada zagovarao – čak i da je to moguće.

Izvor: nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime