Izložba slika Petra Serebrovskog od 6. februara u SKCNS Fabrika

0
323
Petar Serebrovski/ Photo: Promo
Oglasi

Izložba slika Petra Serebrovskog “Srpski Serebrovski” biće otvorena u ponedeljak, 6. februara u SKCNS Fabrica u 19:00 časova.

Petar Serebrovski rođen je u Rusiji 1979. godine. Visoko umetničko obrazovanje stekao je na Univerzitetu u Jekaterinburgu 2006. godine.

Posle dugog perioda stvaralaštva posvećenog monumentalnom i klasičnom slikarstvu, u 35. godini okreće se apstrakciji i počinje aktivno da istražuje ovaj pravac, kako bi izrazio nešto efemerno i neopipljivo.

U Veneciju je 2020. godine pozvan kao učesnik izložbe koju je organizovao poznati likovni kritičar Đorđo Graso, posvećene ekološkim problemima i spasavanju Venecije.  Umetnik je predstavio delo pod nazivom “Visoka voda”.

Petar Serebrovski/ Photo: Promo

U martu 2021. postao je član milanske galerije “Milanese”, a u junu 2022. u Novom Sadu organizovao prvu samostalnu izložbu radova inspirisanih Srbijom, srpskom kulturom i istorijom, koja je u novembru iste godine postavljena i u Beogradu.

Umetnički radovi Serebrovskog nalaze se u privatnim kolekcijama u Rusiji, Italiji, Švajcarskoj, Češkoj i Srbiji, a krase i javne prostore poput hotela, kompanija i izložbenih salona širom sveta.

Petar Serebrovski vodi master klasove i predaje istoriju umetnosti, a pored toga piše poeziju i prozu.

Svi zainterosovani izložbu će moći da pogledaju do 10. februara, svakog radnog dana od 10:00 do 19:00 časova.

Photo: Promo
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime